Dutch F1 GP mogelijk toch zonder fans? "Te vroeg om daarover iets te zeggen"

Volgens Jan Lammers is het nog te vroeg om al te bepalen of de GP van Nederland met of zonder toeschouwers wordt gehouden. Vorig jaar was het onderwerp onbespreekbaar, maar nu laat de voormalig Formule 1-coureur het nog open.

Dutch F1 GP mogelijk toch zonder fans? "Te vroeg om daarover iets te zeggen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2020 zou de Formule 1 terugkeren naar Nederland. Na afwezigheid van 35 jaar zou de koningsklasse van de autosport terugkeren op het Circuit Zandvoort. Maar COVID19 gooide roet in het eten en de race werd geannuleerd. Met de komst van COVID19-vaccins en de racedatum in september, zou het er goed uit moeten zien. Maar dat wordt door immunoloog Ger Rijkers in het AD weerlegt.

"Ook al is het grootste deel van Nederland in september gevaccineerd, het is nog steeds een heel groot risico als iedereen op elkaar zit", aldus Rijkers, die ook sneltests bij de ingangen van het circuitgebied geen goed idee vindt. "Als iedere test 5 minuten in beslag neemt, ben je de hele dag aan het testen. Ik voorzie nu al problemen."

Jan Lammers, directeur van de Dutch F1 GP, wil nog niet zeggen of de race, als hij al plaatsvindt, met of zonder publiek wordt gehouden. "We moeten nu al beginnen met huilen voordat we de pijn voelen", zegt Lammers tegen het AD. "We zijn nog steeds gelukkig met de datum 5 september en hopen dat het slechte nieuws snel plaatsmaakt voor goed nieuws."

"Het is dus te vroeg om nu al na te denken aan een race achter gesloten deuren", voegt Lammers toe. "Als het nodig is dan kunnen we daar altijd nog over nadenken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Nederland 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Jan Lammers
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.