Dubbele puntenfinish voor Renault in Monaco

Eindelijk is Hülkenberg dan een keer gefinisht en wel als achtste. Zijn teamgenoot Sainz eindigde op een tiende plek en haalde het laatste puntje binnen tijdens de Grote Prijs van Monaco.

Dubbele puntenfinish voor Renault in Monaco
©Renault Sport Media

Sainz startte op P8 en Hülkenberg op P11. Beide heren waren vastberaden om dit keer punten te halen en dat is wonderwel gelukt. Sainz en de Hülk stonden beiden op een andere pitstop strategie en dat bleek te werken. Zeker voor de Hülk die uiteindelijk door zeer laat en ook als allerlaatste van het veld te stoppen stuivertje mocht wisselen met Sainz en op jacht ging naar Pierre Gasly.

Dat lukte net niet door de virtual safety car veroorzaakt door Leclerc en Hartley. Maar de tactiek zat goed, de Hülk zat goed in zijn vel. De auto deed het prima, het team deed het prima. Renault F1 heeft zeer belangrijke punten binnen gehaald in de strijd om de constructeurs titel. En voor Hülkenberg moet het als een overwinning hebben gevoeld om een keer te eindigen en ook nog voor zijn teamgenoot.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET