Dubbele puntenfinish voor Renault in Monaco

Dubbele puntenfinish voor Renault in Monaco
©Renault Sport Media

Eindelijk is Hülkenberg dan een keer gefinisht en wel als achtste. Zijn teamgenoot Sainz eindigde op een tiende plek en haalde het laatste puntje binnen tijdens de Grote Prijs van Monaco.

Sainz startte op P8 en Hülkenberg op P11. Beide heren waren vastberaden om dit keer punten te halen en dat is wonderwel gelukt. Sainz en de Hülk stonden beiden op een andere pitstop strategie en dat bleek te werken. Zeker voor de Hülk die uiteindelijk door zeer laat en ook als allerlaatste van het veld te stoppen stuivertje mocht wisselen met Sainz en op jacht ging naar Pierre Gasly.

Dat lukte net niet door de virtual safety car veroorzaakt door Leclerc en Hartley. Maar de tactiek zat goed, de Hülk zat goed in zijn vel. De auto deed het prima, het team deed het prima. Renault F1 heeft zeer belangrijke punten binnen gehaald in de strijd om de constructeurs titel. En voor Hülkenberg moet het als een overwinning hebben gevoeld om een keer te eindigen en ook nog voor zijn teamgenoot.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.