Driver of the Day, Alex Albon sluipt na Austin de top zes binnen

Red Bull-coureur en rookie Alexander Albon heeft zich in de USGP opnieuw in de punten gereden. Naast de tien punten, die gepaard gaan met de vijfde plaats, werd de Thai ook verkozen tot 'Driver of the Day'.

Driver of the Day, Alex Albon sluipt na Austin de top zes binnen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon kwam in Austin als vijfde over de eindstreep en hij kreeg het vandaag niet cadeau. Vlak na de eerste bocht had hij een touché met McLaren-coureur Carlos Sainz. Geen van beiden werd beschuldigd, omdat de wedstrijdleiding het als een raceincident beoordeelde.

Door toedoen van de touché met de Spanjaard moest Albon na de eerste ronde de pits in komen, daar werden meteen de soft banden gewisseld voor medium banden. De Thaise Red Bull-rijder meost daardoor achter aansluiten, maar kon zich op knappe manier terug knokken naar de top vijf in de race.

Albon staat nu met 84 punten en nog twee races te gaan als zesde in het kampioenschap en is intussen zijn voorganger Pierre Gasly ruimschoots voorbij gestoken. De enigen die Albon nog van de zesde plaats af kunnen houden zijn Pierre Gasly met 77 punten en de man op de zevende plek, Carlos Sainz, die 80 punten achter zijn naam heeft staan.

In theorie kunnen Daniel Ricciardo, Sergio Pérez en Lando Norris de in Londen geboren Thai ook nog bedreigen in de eindstand om het kampioenschap, maar dan moet er wel heel veel de kant van het trio opvallen.

Alex Albon manifesteert zich steeds meer als de teamgenoot van Max Verstappen voor 2020. De rookie maakt een bewogen seizoen mee en ook al crasht hij in de vrije training te veel, naar de smaak van Helmut Marko, toch weet hij veel punten voor Red Bull Racing binnen te harken.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.