Dreigende taal Pirelli: "Eventueel trekken we ons terug"

Formule 1 moet per se een technologische uitdaging blijven, zo maakt Pirelli bij monde van algemeen directeur Marco Tronchetti Provera duidelijk. De Formule 1 staat op het punt om vanaf 2021 nieuwe reglementen door te voeren die races interessanter moeten maken, maar vooral ook voor meer inkomsten voor Liberty Media garant moeten staan.

Dreigende taal Pirelli: "Eventueel trekken we ons terug"
©Pirelli F1 Media

"Als een technologische uitdaging prioriteit heeft [de teams en coureurs geven wat ze willen], dan zijn wij er om dat te doen. Maar als het een commerciële show dreigt te worden zullen we ons terugtrekken", aldus Marco Tronchetti Provera. "Dus als we het zelfde pad zoals nu blijven bewandelen, blijven we, anders trekken we ons terug."

"Het belangrijkste is dat de coureurs meer en meer een bepalende factor zijn. Ik geloof dat de banden werken als de coureurs er blij mee zijn, en het publiek is blij als de coureurs een uitdaging hebben", vervolgt de Italiaan.

Veel coureurs en ook de fans waren teleurgesteld over het gebrek aan spektakel afgelopen weekend in Monaco, maar Tronchetti Provera denkt dat over het algemeen er genoeg actie is geweest in 2018.

"Dit jaar is er over het algemeen meer actie en dat is goed nieuws. Maar het is duidelijk dat door verbetering van de prestaties van de auto's, door aerodynamica en de banden, inhalen op smalle circuits nagenoeg onmogelijk is geworden."

"We zullen in Canada zien of een afwijkend scenario [Monaco t.o.v. Canada] en de nieuwe motorupgrades voor verbetering en meer actie gaan zorgen", besluit Tronchetti Provera.

Het contract van Pirelli met de Formule 1 loopt aan het eind van 2019 af.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.