VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Dreigende taal Pirelli: "Eventueel trekken we ons terug"

Dreigende taal Pirelli: "Eventueel trekken we ons terug"
©Pirelli F1 Media

Formule 1 moet per se een technologische uitdaging blijven, zo maakt Pirelli bij monde van algemeen directeur Marco Tronchetti Provera duidelijk. De Formule 1 staat op het punt om vanaf 2021 nieuwe reglementen door te voeren die races interessanter moeten maken, maar vooral ook voor meer inkomsten voor Liberty Media garant moeten staan.

"Als een technologische uitdaging prioriteit heeft [de teams en coureurs geven wat ze willen], dan zijn wij er om dat te doen. Maar als het een commerciële show dreigt te worden zullen we ons terugtrekken", aldus Marco Tronchetti Provera. "Dus als we het zelfde pad zoals nu blijven bewandelen, blijven we, anders trekken we ons terug."

"Het belangrijkste is dat de coureurs meer en meer een bepalende factor zijn. Ik geloof dat de banden werken als de coureurs er blij mee zijn, en het publiek is blij als de coureurs een uitdaging hebben", vervolgt de Italiaan.

Veel coureurs en ook de fans waren teleurgesteld over het gebrek aan spektakel afgelopen weekend in Monaco, maar Tronchetti Provera denkt dat over het algemeen er genoeg actie is geweest in 2018.

"Dit jaar is er over het algemeen meer actie en dat is goed nieuws. Maar het is duidelijk dat door verbetering van de prestaties van de auto's, door aerodynamica en de banden, inhalen op smalle circuits nagenoeg onmogelijk is geworden."

"We zullen in Canada zien of een afwijkend scenario [Monaco t.o.v. Canada] en de nieuwe motorupgrades voor verbetering en meer actie gaan zorgen", besluit Tronchetti Provera.

Het contract van Pirelli met de Formule 1 loopt aan het eind van 2019 af.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.