Drama voor Ferrari-rijders tijdens kwalificatie Duitsland

Groot drama van Scuderia Ferrari tijdens de kwalificatie voor de Duitse Grand Prix. In Q1 moest Sebastian Vettel zijn Ferrari onverrichter zaken achterlaten en in het laatste deel van de kwalificatie moest ook Charles Leclerc opgeven met technische problemen.

Drama voor Ferrari-rijders tijdens kwalificatie Duitsland
© Ferrari F1

Het moest voor Vettel het weekend van 'het rechtzetten' worden. Sebastian Vettel pakte vorig jaar de poleposition op Hockenheimring, maar verloor een haast zekere overwinning na een inschattingsfout tijdens de race. Helaas kreeg de Duitser te maken met technische problemen. Tijdens zijn eerste outlap riep hij dat hij ergens lucht hoorde ontsnappen. Het bleek om een probleem met airflow naar de turbo te gaan en dat was niet even snel te fiksen. P20 voor Vettel.

Maar daar bleef het niet bij. Charles Leclerc, die overigens het hele weekend samen met zijn teamgenoot voorin te vinden was, moest ook opgeven. In Q3 stapte de Monegask ook uit en liet het voor wat het was. Het brandstofsysteem liet hem in de steek. Charles Leclerc start zondagmiddag om 15:10 uur vanaf de tiende startplek.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET