Alleen door winst in Hongarije houdt Verstappen zicht op titel

Het lijkt een onmogelijk verhaal, maar volgens Helmut Marko is de titel in 2019 voor Max Verstappen niet langer uitgesloten. Na de winst op Red Bull Ring en Hockenheimring denkt Marko dat zijn pupil kans maakt op de wereldtitel in GP-seizoen 2019, maar of dat nou realistisch is.

Alleen door winst in Hongarije houdt Verstappen zicht op titel
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Dit weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma en volgens velen is dat een circuit waar de RB15 van Red Bull Racing goed uit de verf kan komen. Het circuit is technisch, smal en vooral erg bochtig. Een baan waar het niet op motorvermogen aankomt, iets waar Red Bull/Honda nog altijd tekort schiet ten opzichte van de zilveren en rode concurrentie.

Het weer in Hongarije zal Verstappen waarschijnlijk niet van dienst zijn, het wordt namelijk redelijk knap zomerweer. De regenkansen zijn in de afgelopen dagen iets toegenomen, maar de kans dat het op zondag gaat regenen is te verwaarlozen. Daarnaast wordt het niet zo warm dat Mercedes daar last van zal krijgen, want het wordt maximaal 25 graden.

Dus moet de Nederlander een beroep doen op de mechanische grip van de RB15, in tien langzamere bochten (langzamer dan 150 km/u) op Hungaroring. Een goede startpositie is in Hongarije nog belangrijker dan waar dan ook, want het is algemeen bekend dat inhalen op Hungaroring niet echt makkelijk is, zo niet haast onmogelijk. De twee DRS-zones, voor bocht 1 en 2, moeten de coureurs een beetje hulp bieden bij het inhalen.

Ondanks dat het weer niet echt van invloed zal zijn, of in het voordeel is va Red Bull's Max Verstappen, is de grootste kans op regen op zaterdagmiddag. Dan wordt om 15:00 uur de kwalificatie verreden. De kwalificatie kans daardoor uitpakken als een loterij en dat is dus niet echt ideaal. De Red Bull/Honda-combinatie kan beter energie en hoop putten uit het feit dat Verstappen er tijdens de kwalificatie voor de laatste drie GP's zo dicht bij zat.

Momenteel kijkt Verstappen nog altijd tegen een achterstand van 63 punten op Lewis Hamilton. Aangezien er inclusief Hongarije nog tien GP-weekenden op de kalender staan wordt het binnenslepen van de wereldtitel in 2019 een huzarenstuk.

Als we objectief naar de situatie kijken en onze blik niet laten verdoezelen door de nederlaag van Mercedes in Duitsland, weten we dat Mercedes er vanaf Hongarije weer helemaal bij zal zijn. Er niet iets om aan te nemen dat de Duitse renstal na de tegenslag zal inkakken. En vergeet ook niet dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc hun Ferrari's op Hungaroring de sporen zullen geven.

Niets is onmogelijk, maar realistisch gezien lijkt de wereldtitel voor Max Verstappen in 2019 nog iets te hoog gegrepen, de achterstand is net iets te groot. Mocht de Nederlander het in 2019 toch lukken, dan gaat hij de boeken in als de Nederlandse Huzaar die Mercedes AMG F1 en Lewis Hamilton eindelijk klein kreeg.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.