Doodsbange Gasly ontsnapt aan mogelijk drama

Doodsbange Gasly ontsnapt aan mogelijk drama
Foto: Pierre Gasly (Red Bull-junior) - Bron: Red Bull Racing

Scuderia Toro Rosso coureur Pierre Gasly is vanmiddag aan een enorm drama ontkomen. De jonge Fransman was bezig aan zijn vliegende ronde gedurende de eerste kwalificatiesessie toen hij zeer onverwachts zijn teamgenoot Brendon Hartley tegenkwam. Door de snelle stuurmanskunsten van Gasly wist hij de Nieuw-Zeelander nog maar net op tijd te ontwijken.

Het 2018 seizoen van de 22 jarige Pierre Gasly is alles behalve saai te noemen. Na een uitvalbeurt in Melbourne wist de Red Bull pupil te stralen in Bahrein door als vierde over de eindstreep te komen in de nachtelijke woestijn. In China verliepen de zaken helaas een stuk minder voorspoedig. Na een niet al te beste kwalificatie, ramde hij in de race zijn teamgenoot eraf.

In Baku Azerbeidzjan wil Gasly dit weekend revanche, maar opnieuw verliep de kwalificatie niet naar wens. Sterker nog, het werd bijna een drama aangezien de Toro Rosso’s elkaar maar nipt konden ontwijken. “Ik was ontzettend bang”, vertelt Gasly na afloop van Q1. “Ik weet niet wat Brendon deed aangezien hij ontzettend langzaam was op het rechte stuk waar we dik over de 300 gaan. Ik wilde hem ontwijken, maar voor mijn gevoel werd ik al de lucht in gelanceerd”, aldus de Toro Rosso coureur die nog half in shock zijn verhaal deed bij Jack Plooij van Ziggo Sport.

Brendon Hartley had tijdens zijn run de muur getoucheerd en liep daardoor een lekke band op. Hartley wilde zo voorzichtig mogelijk terugrijden naar het team, maar hield er geen rekening mee dat hij op de racelijn zat. “Ik heb een ongelofelijke fout gemaakt en het spijt me ontzettend. Ik zal mij verontschuldigen bij het team en bij Pierre”, aldus Hartley.

Door de inschattingsfout van Hartley verloor Gasly de mogelijkheid om door te gaan naar het tweede kwalificatiegedeelte. De Fransman start morgen als 17de en de Nieuw-Zeelander als 19de.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.