Donkere wolken pakken zich samen boven Formule 1-race in China

Donkere wolken pakken zich samen boven Formule 1-race in China
©Pirelli

Door de uitbraak van het Coronavirus pakken donkere wolken zich samen boven het GP-weekend in China. De Formule 1 Grand Prix van China is in 2020 de vierde race va het seizoen, maar door de uitbraak van het Coronavirus is er een kans dat het F1-weekend in Shanghai niet doorgaat.

Het Coronavirus is een veroorzaker van een 'gewone' verkoudheid bij volwassenen. Van de 30 stammen kunnen er vijf of zes mensen infecteren. In sommige gevallen - meestal 'oudere' mensen die al een onderliggende aandoening lijden - kan het Coronavirus dodelijk zijn.

De uitbraak van het Coronavirus, die in november 2019 begon, wordt in verband gebracht met een vismarkt in Wuhan, waar ook levende dieren illegaal werden verhandeld. Als maatregel heeft de Chinese overheid ieder vorm van handel in dieren verboden. Ook zijn boerderijen in de regio waarin Wuhan is gelegen vanuit de overheid compleet geïsoleerd. De uitbraak heeft intussen het leven gekost aan tientallen mensen.

De Chinese overheid heeft een pakket van maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus te minimaliseren, zo niet uit te sluiten. De Chinese automobielfederatie heeft ook alle sportevenementen tot april verboden. De China Automobile Federation zei dat het verbod "een maatregel was om de verspreiding van het virus te voorkomen en onder controle te houden." Volgens het Chinese nieuwsnetwerk TN is niet ondenkbaar dat nader onderzocht gaat worden of de Chinese F1 Grand Prix, die gepland staat van 17 tot en met 19 april 2020, wel door kan gaan.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.