Coronavaccin moet uitkomst bieden

Domenicali: "Waarschijnlijk tot aan de zomer geen toeschouwers"

F1 CEO Stefano Domenicali denkt niet dat er toeschouwers op de tribunes zitten bij de races die voor de zomer gehouden worden. Maar hij spreekt wel de hoop uit dat alle 23 races gehouden kunnen worden.

Domenicali: "Waarschijnlijk tot aan de zomer geen toeschouwers"
© Racing Point | Tribune op Circuit Mugello (2020)

De corona-perikelen zijn nog altijd een belangrijk onderwerp in de wereld. Ook de Formule 1 ontkomt niet aan de steeds maar terugkerenden vragen: 'Zitten er straks fans op de tribunes en kunnen er wel 23 races gehouden worden?' - Ondanks dat er in 2021 17 races gereden konden worden, werd het seizoen sterk beïnvloed door de pandemie. Desondanks streeft de nieuwe Domenicali er naar om alle geplande 23 races uit te voeren.

Volgens Toto Wolff moeten het coronavaccin daarbij een positieve rol gaan spelen. "Voorlopig is het een onvoorspelbare situatie, maar ik denk dat dankzij het vaccin de situatie in de meeste Europese landen zal verbeteren", zei de Oostenrijkse Mercedes-teambaas tegen SpeedWeek. "Daarom denk ik dat het de komende twee of drie maanden sterk zal verbeteren."

Over het aantal van 23 Grands Prix is Wolff minder optimistisch. Zo is nog altijd het derde slot op de F1-kalender officieel leeg. Vermoedens doen geloven dat die plek voorbestemd is aan de Grand Prix van Portugal, maar dat land staat er momenteel, vanwege de situatie rond het coronavirus, niet goed voor. "Het is nog helemaal niet zeker dat op de geplande circuits hun races kunnen laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld Portugal en Brazilië staan op de rode lijst", zei Wolff. "Maar ik verwacht dat de situatie beter wordt naarmate het seizoen loopt."

Geen F1-fans tot aan de zomer

Stefano Domenicali liet tegenover het Italiaanse Corriere della Sera weten: "Ondanks de pandemie is het ons doel om alle 23 geplande races te houden. Maar ik denk dat we tot de zomer geen toeschouwers op de tribunes zullen zien."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Brazilië 2021F1 GP Portugal 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Stefano DomenicaliToto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.