VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Dit seizoen mogelijk nóg twee Formule 1-races in Europa

Dit seizoen mogelijk nóg twee Formule 1-races in Europa
© Pirelli

Eerder deze week bracht de Formule 1 het eerste deel van de nieuwe herziene F1-kalender 2020 naar buiten. Daarop stonden acht Europese races, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Volgens het Duitse AMuS worden er mogelijk nog twee Europese grands prix aan toegevoegd.

Na de presentatie van de nieuwe F1-kalender, waar acht Europese Formule 1-races op prijkten, werd er vanuit gegaan dat de Formule 1 Europa zou verlaten om overzees te gaan rijden. Maar er is een kans dat er nog twee extra grands prix aan de lijst van acht Europese races wordt toegevoegd.

De locaties die onder andere worden genoemd zijn het Hockenheim (Hockenheimring), Imola (Autodromo Enzo e Dino Ferrari) en Mugello (Autodromo Internazionale del Mugello). Omdat dat de achtste race op de nieuwe kalender op Monza gehouden worden, maakt Hockenheimring "een goede kans op een race in de tweede helft van september", zo publiceert Auto Motor und Sport. Na Hockenheim volgt dan mogelijk weer een Italiaanse Grand Prix in Imola of Mugello.

De Formule 1-leiding komt met deze oplossing, omdat overzeese races moeilijk te plannen zijn vanwege de verschillende reisregels in diverse landen. Eerder vandaag werd ook bekendgemaakt dat - ook al worden er acht races alleen in Europa verreden - het seizoen toch als wereldkampioenschap gelden.

En daarmee worden de voorschriften uit de reglementen, die voorschrijven dat er op drie continenten gereden moet worden om een kampioenschap voor wereldkampioenschap te laten doorgaan, ter zijde geschoven. Het lijkt er op dat de Formule 1 het zekere voor het onzekere neemt en zich voorlopig op Europa richt.

Om aanspraak te maken op de inkomsten uit tv-rechten moeten er in 2020 tenminste vijftien races verreden worden. Anders zullen de uitzendgerechtigden hun geld geheel of gedeeltelijk terug willen hebben.

Het is overigens niet gezegd dat de Formule 1 dit jaar niet overzees gaat. Maar het plan is om in ieder geval zoveel mogelijk races in Europa te rijden, om zo een soort buffer te vormen voor het geval overzeese races moeilijk of onmogelijk worden. Wordt vervolgd!

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.