Dinsdag bekendmaking: 'Alonso naar de IndyCar-series of toch niet?'

Fernando Alonso heeft via social media een bericht gedeeld waarin hij laat weten dat er aanstaande dinsdag 14 augustus iets belangrijks wordt aangekondigd. Blijft hij in de Formule 1 of kiest hij vanaf 2019 voor de Amerikaanse IndyCar-series?

Dinsdag bekendmaking: 'Alonso naar de IndyCar-series of toch niet?'
©McLaren F1

Dinsdag 14 augustus 2018 moet het gebeuren

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso staat aan de vooravond van het bekendmaken van zijn toekomst in de autosport. De 37-jarige Spanjaard heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de tweede 'Triple Crown' ooit wil behalen.

De 'Triple Crown' omvat een overwinning in de Formule 1 op het Circuit de Monaco, een overwinning in de 24 uur van Le Mans en winst van de 500 mijl van Indianapolis. Monaco en Le Mans heeft Alonso al op zijn naam staan. Dus om de 'Triple Crown' te veroveren moet hij alleen nog de Indy 500 winnen.

Vorig jaar mocht Fernando Alonso midden in het Formule 1-seizoen deelnemen aan de Indy 500. Om deel te nemen aan de Indy 500 moest Alonso de F1 Grand Prix van Monaco aan zich voorbij laten gaan, hij werd vervangen door oud-teamgenoot Jenson Button.

Maar een eenmalig uitstapje naar de Indy 500 zit er in 2019 waarschijnlijk niet meer in, althans niet als het aan IndyCar-teameigenaar Michael Andretti ligt. De Amerikaan heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat hij wil dat Alonso een heel seizoen voor zijn team uitkomt, of helemaal niet rijdt.

Het is dus niet ondenkbaar dat Fernando Alonso aanstaande dinsdag 14 augustus laat weten dat hij de Formule 1 vaarwel zegt en het grote avontuur in Amerika aangaat om daar jacht te maken op de 'Triple Crown' en wellicht de IndyCar-titel 2019.

Aanstaande dinsdag moet alles duidelijk worden, en ook dan komt er meer helderheid voor het McLaren-team en Stoffel Vandoorne, Lando Norris en Carlos Sainz junior.

Officieel: Fernando Alonso stopt na 2018 met de Formule 1
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.