Dino Chiesa: "Max Verstappen haalde nooit zijn voet van het gaspedaal"

Met de komst van Charles Leclerc naar Ferrari en Max Verstappen lijkt de Formule 1 voorlopig verzekerd van spannende duels op de baan, iets waar iedereen naar snakt. De twee nieuwe kemphanen van de sport eisten de hoofdrollen op op Red Bull Ring en ook afgelopen weekend op Silverstone.

Dino Chiesa: "Max Verstappen haalde nooit zijn voet van het gaspedaal"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De duels op de baan tussen Verstappen en Leclerc zijn nog maar net begonnen, omdat Red Bull-Honda steeds beter begint te presteren en de Nederlander in het kielzog zit van de Ferrari's. Maar het belooft de komende jaren spannend te worden.

Verstappen en Leclerc kennen elkaar goed uit hun kartperiode, alwaar de twee het dikwijls met elkaar aan de stok kregen. Het nodige duw en trek werk op en naast de baan vond destijds al plaats. Het heilige vuur brandt meer dan fel in de raceharten van de twee kemphanen.

Grootheid in de kartwereld Dino Chiesa herinnert zich nog wel het een en ander over Verstappen en Leclerc. "Max [Verstappen] haalde nooit of te nimmer zijn voet van het gaspedaal", herinnert Chiesa tegenover het Italiaanse Sportweek.

De Italiaan die al 35 jaar succesvol is in de kartwereld als bouwer van chassis en ook voldoende racebloed zag stromen in onder andere Nico Rosberg en Lewis Hamilton vergelijkt Leclerc en Verstappen met het hen. "Max is altijd net iets sneller en agressiever geweest dan Charles", refereert Chiesa aan hun gezamenlijke kartperiode.

"Ik denk dat Leclerc snel is en ook zeker een winnaar is, maar hij is meer het type Nico Rosberg, maar dan met iets meer talent. Max lijkt in mijn ogen veel meer op Hamilton", aldus Chiesa.

Over de mening van Chiesa kan gesoebat worden, maar een ding staat als een paal boven water. De gevechten op de baan tussen Leclerc en Verstappen zijn voor iedere racefan een lust voor het oog en brengen weer spanning terug in de Formule 1. Laten we hopen dat Red Bull-Honda de stijgende lijn weet vast te houden.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.