Deze week mogelijk meer duidelijkheid over de start van het GP-seizoen

Deze week mogelijk meer duidelijkheid over de start van het GP-seizoen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nog altijd staat het niet vast wanneer het Formule 1-seizoen 2020 begint. De plannen om op 5 juli in Oostenrijk te beginnen zijn er en werden gisteren ingeleverd bij de Oostenrijkse overheid. Deze gaat nu beoordelen of de veiligheidsmaatregelen die de sport neemt in orde zijn.

Donderdag heeft de Formule 1-organisatie het complete script bij de Oostenrijkse overheid ingediend. Deze gaat nu beoordelen of de door de sport genomen maatregelen, om besmetting met het coronavirus te voorkomen, afdoende zijn. Vandaag en morgen buigen de authoriteiten - overheden en experts op het gebied van veiligheid en virologen - zich over het complete veiligheidsplan.

Ondertussen zorgt een geldkwestie dat er tussen de Formule 1-leiding en de Britse GP-organiatie onenigheid is. De Formule 1 is bereidt om Silverstone te compenseren voor de verliezen die geleden worden, omdat er zonder publiek wordt gereden. Maar dat gaat de organisatie van de Britse Grand Prix niet ver genoeg.

Zij willen namelijk per gereden race 15 miljoen Britse ponden ontvangen en dat gaat de Formule 1-leiding te ver. De organisatie op Silverstone is al gezakt met hun bedrag - het is niet bekend hoever ze gezakt zijn - maar ook dat is wat de Formule 1 betreft te gortig. De twee partijen zitten te ver van elkaar af. Mochten de Formule 1 en de Britse GP-organisatie er niet uitkomen, dan heeft de sport al een plan-B klaar liggen.

Als Groot-Brittannië geen optie is voor de Formule 1, dan gaat het circus na Oostenrijk richting Hongarije - wat overigens slechts 300 kilometer bij de Red Bull Ring is verwijderd - om daar de derde en vierde race te houden op Hungaroring.

Het wordt de komende dagen spannend voor Silverstone, want ook is nog niet bekend of de overheid van Groot-Brittannië een uitzondering wil maken voor de reizende Formule 1-bubbel. Vorige week zondagavond maakt de Britse premier Boris Johnson bekend dat iedereen die het land in wilde twee weken in zelf-quarantaine moet. De sport is in overleg met de Britse overheid en ook hier wordt binnen enkele dagen helderheid verwacht.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.