Debuut Mazepin geen succes: "Het is helemaal mijn eigen fout"

Het Grand Prix debuut van Nikita Mazepin duurde slechts twee bochten. De Rus verloor de controle over zijn Haas-bolide, spinde en kwam in de bandenmuur terecht.

Debuut Mazepin geen succes: "Het is helemaal mijn eigen fout"
© Haas F1 | Nikita Mazepin tijdens wintertest 2021 in Bahrein.

De Haas-coureur reed bij de exit van bocht 3 te ver op de kerbs, gaf gas en spinde vervolgens en belandde zeer onfortuinlijk in de muur. Mazepin kwam tot stilstand en de rechterkant van zijn Haas was beschadigd.

Via de boardradio liet hij spinde toen hij zijn teamgenootje Schumacher probeerde te ontwijken. "Ik ben gecrasht, het spijt me jongens," zei Mazepin op de boardradio. "Ik kwam op de kerbs en probeerde Mick te ontwijken en spinde toen."

Mazepin gaf toe dat het heel simpel was, en dat hij een fout heeft gemaakt. Hij legde uit dat de banden er koud waren en dat hij daarom spinde toen hij op de kerbs kwam. Mazepin nam de schuld volledig op zichzelf en excuseerde zich nogmaals voor het oog van de camera. "Het is helemaal mijn eigen fout. Het spijt me heel erg voor het team, want ze verdienen beter dan dit. Ik ben gewoon boos op mezelf en nogmaals, het spijt me voor het team."

Al met al was het een moeilijk debuut weekend voor Mazepin. Hij spinde niet alleen in de race maar ook in de vrije training en tweemaal in Q1 op zaterdag. Ondanks een moeilijke start zegt Mazepin dat hij veel heeft geleerd dit weekend.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Nikita Mazepin
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.