VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

De start van de race in Bahrein kan erg spannend worden

De start van de race in Bahrein kan erg spannend worden
©Red Bull

Charles Leclerc pakte zaterdag zijn eerste pole position in de Formule 1. Daarmee is hij niet de jongste polesitter ooit, dat record  is nog steeds in handen van de man die naast hem op de startgrid staat, viervoudig wereldkampioen en teamgenoot Sebastian Vettel.

Na de start moeten de coureurs na 346 meter met z'n allen door een scherpe rechter knik en daar wil het nog wel eens mis gaan, maar ook de twee volgende bochten kunnen voor ellende vormen. En er staan in de top tien genoeg coureurs die al het mogelijke - en soms onmogelijke - zullen doen om op een zo goed mogelijke positie door de eerste bochten te komen.

Ook al gelden bij Ferrari openlijk teamorders, met Leclerc op pole position moet Vettel van goede huizen komen wil hij deze positie na de start afpakken van zijn jonge teamgenoot. Leclerc is niet iemand die zomaar het kaas van zijn brood laat eten, dus daar begint de start in Bahrein al spannend te worden.

Niet alleen Leclerc en Vettel hebben een appeltje met elkaar te schillen, het zelfde geldt voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hamilton zal kosten wat kost voor zijn teamgenoot de race willen afsluiten, dus ook daar staat mogelijk iets te gebeuren.

Vervolgens komen we bij de derde startrij en die wordt bezet door Red Bull-rijder Max Verstappen en Haas-coureur Kevin Magnussen en deze twee heren zijn aan elkaar gewaagd. Verstappen heeft met zijn Red Bull RB15 de betere racesnelheid, dus de Nederlander zal er alles aan doen om voor 'The Viking' de eerste bocht in te duiken.

Een belangrijk gegeven is dat Max Verstappen vandaag voor de vijfde keer aan de Grand Prix van Bahrein gaat beginnen. Maar de Nederlander kwam slecht eenmaal over de finish in de vorige edities. Het is voor Verstappen belangrijk dat hij zonder kleerscheuren door de eerste ronden heen komt, want ook al eindigt hij eventueel niet op het podium, het is van groot belang dat er punten meegenomen worden naar China.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.