VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

De Red Bull RB16-Honda is volgens Verstappen "overal snel"

De Red Bull RB16-Honda is volgens Verstappen "overal snel"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Woensdag kreeg de Red Bull RB16 haar eerst echte vuurdoop. Max Verstappen reed tijdens de eerste testdag probleemloos 168 ronden over het Circuit de Catalunya. De enige coureur die wat aantal ronden betreft kon aansluiten bij de Nederlander was Carlos Sainz. De Spanjaard reed 161 ronden in de McLaren MCL35.

Gisteren maakten Max Verstappen, Red Bull en Honda een veelbelovende eerste testdag in Barcelona mee. De Formule 1-coureur uit Nederland kon probleemloos 168 ronden aan elkaar rijgen en reed de vierde rondetijd, ook al ging het op de eerste dag helemaal niet om de rondetijden, maar meer om het maken van kilometers.

Tegenover de aanwezige pers, waaronder verstappen.nl, zei Verstappen aan het eind van de eerste testdag: "Het is altijd belangrijk om veel ronden te rijden. We zijn blij met vandaag, met hetgeen we over de auto hebben kunnen leren en alle data die we hebben kunnen verzamelen. Het was een lange dag, maar we hebben veel kunnen testen dat is het belangrijkste. Naar de rondetijden kijken we nog niet, we richten ons op onszelf."

"Ik voel dat we vergeleken met vorig jaar een stap vooruit gezet hebben, zoals waarschijnlijk iedereen", vervolgt Verstappen. "De RB16 voelt beter aan dan de auto van vorig seizoen, maar dat moet natuurlijk ook. De auto is nu sneller, overal, dus dat is goed. Als het gaat om betrouwbaarheid ziet het er ook goed uit. Het was een positieve dag, zowel de auto als de motor functioneerden prima. Dat is wat we willen zien. Daar ben ik erg blij mee."

Vandaag neemt teamgenoot Alexander Albon de honneurs voor Red Bull-Honda waar. De Thaise Brit stapt om 09:00 uur achter het stuurtje van de RB16 om zijn bijdrage te leveren.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.