'De Italiaanse Grand Prix op Monza opnieuw in de problemen'

De toekomst van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza wordt opnieuw door onzekerheid omringd. Volgens president van de Automobile Club d'Italia, Angelo Sticchi Damiani, kan de toekomst van een Formule 1 Grand Prix op Autodromo Nazionale Monza niet gegarandeerd worden. Dit terwijl er in 2016 voor een driejarige verlenging is getekend.

'De Italiaanse Grand Prix op Monza opnieuw in de problemen'
©Ferrari F1

"Wanneer de financiële omstandigheden in 2018 veranderen, kunnen wij niet langer de toekomst van Italiaanse Grand Prix in Monza garanderen", liet Damiani Sticchi optekenen door het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport.

Damiani verwees met zijn uitspraak naar een door de Italiaanse overheid afgekeurde financiële wetsvoorstel voor 2018. "Een realistisch probleem", zo laat de Italiaan weten. "Door de beperking van overheidssteun kunnen wij niet voldoen aan de moderne nieuwe Formule 1-normen."

Vorig week - tijdens de algemene overleggen in London - zag Damiani over het algemeen kommer en kwel bij de 21 Grand Prix-organisatoren. "Wat ik heb gezien was collectief lijden. Wat Liberty Media betreft, er is een enorme investering gedaan [de overname van de Formule 1] en nu moet er rendement komen", laat Damiani weten.

Of de Italiaanse Grand Prix in Monza werkelijk in gevaar komt is nog maar de vraag. De Italiaanse Formule 1 Grand Prix wordt al sinds 1950 zo goed als ononderbroken georganiseerd op het circuit in Monza. Alleen in 1980 werd de Formule 1-race op het circuit van Imola verreden. Je kan dus met recht zeggen dat Autodromo Nazionale Monza tot cultureel erfgoed van de Formule 1 behoort.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET