De Grands Prix van Toscane en Rusland toegevoegd aan F1-kalender 2020

De Formule 1-organisatie heeft vanmorgen (vrijdag) weer twee Formule 1-races aan de verkorte kalender toegevoegd. Het gaat om de Grand Prix van Toscane op Mugello Circuit en de Grand Prix van Rusland op Autodrom Sochi.

De Grands Prix van Toscane en Rusland toegevoegd aan F1-kalender 2020
© Pirelli

Op 13 september wordt de tweede Formule 1 Grand Prix in Italië verreden. Het GP-weekend gaat de boeken in als de Grand Prix van Toscane. De Grand Prix van Rusland wordt verreden in het weekend van 25 tot en met 27 september en dat is de plek die het Russische evenement in de oorspronkelijke F1-kalender had.

De Formule 1-kalender is daarmee uitgebreid van acht naar tien races. De Grand Prix van Toscane, in Italië, moet een groot feest worden voor Scuderia Ferrari. Dan rijdt de Italiaanse formatie hun duizendste Formule 1-race. Een week eerder wordt er op Monza gereden, ook in Italië. Autodromo Internazionale del Mugello, zoals het circuit officieel heet, is sinds 1988 eigendom van Ferrari.

Lees hieronder verder

Chase Carey, Formule 1-baas, verwelkomt Mugello graag op de kalender van 2020. "Ik wil de promotor bedanken voor al het harde werk dat hij heeft gedaan om dit mogelijk te maken. Ik weet dat al onze fans enthousiast zullen zijn om ons te zien rijden op dit geweldige circuit", aldus Carey, die enkele vorige week nog liet weten de herziene F1-kalender in een keer bekend te maken, in plaats van in delen. Er is voor gekozen om de kalender toch in delen te onthullen, zoals vandaag het geval is.

Na Rusland is er nog niets officieel. Het gonst natuurlijk van de geruchten, maar daar blijft het voorlopig dan ook bij. Het Duitse Hockenheimring en Portimão in Portugal worden veelvuldig genoemd als mogelijke kandidaten ter aanvulling van de F1-kalender voor 2020. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Autódromo Internacional do AlgarveAutodromo Internazionale del MugelloChase CareyF1 GP RuslandF1 GP Rusland 2020F1 GP ToscaneF1 GP Toscane 2020Ferrari F1Formule 1 2020HockenheimringLiberty MediaMugelloPortimaoSochi Autodrom
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.