VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

De Formule 1 kalender 2020 is "grotendeels voltooid"

De Formule 1 kalender 2020 is "grotendeels voltooid"
©Pirelli

In de loop van de komende weken wordt de Formule 1 kalender voor 2020 gepubliceerd. Over het aantal races op de lijst van Grands Prix voor 2020 is men nog vaag. Maar de F1-kalender is "grotendeels voltooid", aldus Chase Carey.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er tenminste 21 races op de voorlopige F1-kalender staan. Het is zeer twijfelachtig of de Grand Prix van Duitsland nog op de nieuwe kalender zal staan. De organisatie aldaar laat weten het somber in te zien dat de Formule 1 op korte termijn terugkeert.

Mexico heeft het contract met de Formule 1 onlangs verlengd. De Grand Prix in Mexico staat voorlopig tot en met 2022 op de Formule 1 kalender. Over Spanje wordt nog geen woord gesproken. De lokale overheid in Catalonië heeft akkoord gegeven voor tenminste nog een editie in 2020, maar dat is nog niet bevestigd door de sport.

Nieuwkomers op de F1-kalender zijn Nederland en Vietnam. Maar er zijn echter nog twijfels of de Grand Prix van Vietnam volgend jaar al kan plaatsvinden. De bouwwerkzaamheden lopen helemaal niet op schema en naar verluidt zou het circuit niet tijdig gereed zijn. Dat wordt dus nog even afwachten.

Ook rondom de Grand Prix van Nederland zijn nog wat twijfels. De bouwwerkzaamheden waarmee het bestaande circuit moet worden aangepast laten nog tenminste drie maanden op zich laten wachten, omdat er nog diverse evenementen worden gehouden. Maar een en ander is door de organisator van de Dutch Grand Prix meegenomen in de planningen.

Over aantal races op de F1-kalender na 2020 is de sport nog een beetje onduidelijk. Dit GP-seizoen hebben we er 21 en volgend jaar misschien 22. Maar na 2020 denkt de Formule 1 na over een uitbreiding naar 23 of misschien zelfs 24 Grands Prix. "Over het algemeen verwachten we dat het aantal races de komende jaren iets zal toenemen", aldus algemeen directeur van de Formule 1 Chase Carey.

Over hoeveel Grands Prix er na 2020 per GP-seizoen bij gaan komen is de Amerikaan niet duidelijk. Het kunnen er 22, 23 of meer zijn, maar daarover laat Carey niets los. "Maar ik denk dat we iets omhoog gaan."

Eén ding staat vast en dat is dat het GP-weekend voor de Grand Prix van Australië 2020 al wel vast staat. De race wordt op zondag 15 maart 2020 verreden en zal 's morgens om 06:10 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.