De Formule 1 hoopt nog 15 tot 18 races te houden in 2020

De Formule 1 hoopt nog 15 tot 18 races te houden in 2020
© Getty Images/Red Bull Racing

Het GP-seizoen moest de geschiedenisboeken in gaan met een record aantal races in één seizoen. Maar liefst 22 races stonden op de F1-kalender, maar daarvan zijn er intussen vanwege het coronavirus al twee van afgevallen: Australië en Monaco. Op dit moment hoopt de Formule 1 dit jaar nog 15 tot 18 GP-weekenden te houden.

Dat het COVID-19-virus flink huishoudt in de wereld ontgaat niemand. En niets en niemand wordt ontzien. Ook de Formule 1-kalender staat flink onder druk. De beoogde 22 races worden in 2020 niet gehaald dat staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoeveel races kunnen en zullen er nog gehouden worden? Chase Carey zegt nog te hopen op vijftien tot achttien races dit seizoen.

Op dit moment staat de Grand Prix van Canada bovenaan de 'wishlist'. Hopelijk verbeterd de situatie, rondom de uitbraak van het coronavirus, zodat de eerste Formule 1-race van 2020 op zondag 14 juni van start kan gaan. Maar dat is eerder 'wishful thinking' dan werkelijkheid.

F1-baas Chase Carey zei eerder deze week: "De kans dat nog meer races worden uitgesteld is groot, maar wij en onze partners verwachten dat het seizoen ergens in de zomer kan beginnen met een aangepaste kalender met daarop 15 tot 18 races."

"De zomerstop is zoals bekend verplaatst naar de maanden maart en april, om zo in augustus te kunnen racen", aldus Carey, die zich ook realiseert dat het GP-seizoen 2020 uitloopt dan de geplande 29 november en dus doorloopt tot in december. Daarnaast is het bekendmaken van een nieuwe kalender momenteel nog onmogelijk, gezien de ongrijpbare situatie rond het coronavirus.

"We kunnen op dit moment geen specifieke kalender bekendmaken, de situatie rond de uitbraak van het coronavirus is gewoon ongrijpbaar. We verwachten de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen", aldus Carey.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.