VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

De Formule 1 Grand Prix van Spanje staat op losse schroeven

De Formule 1 Grand Prix van Spanje staat op losse schroeven
© Pirelli

De Formule 1-race die voor zondag 16 augustus op de nieuwe F1-kalender staat kan mogelijk niet doorgaan. Dit vanwege het grote aantal nieuwe coronabesmettingen in Catalonië. Dat is althans wat Auto Motor und Sport schrijft. Mocht het GP-weekend nabij Barcelona niet door kunnen gaan, dan heeft de Formule 1 een plan B achter de hand.

Het derde deel van de volgende triple-header (tweemaal Groot-Brittannië en eenmaal Spanje) staat te wankelen. In het weekend van 14 tot en met 16 augustus moeten op het circuit nabij Barcelona de sessies voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje worden afgewerkt. Mocht dat niet door gaan, omdat de situatie in Spanje nog erger wordt, dan staat bijna niets een derde Formule 1-race op Silverstone in de weg.

De voordelen van een derde race op Silverstone zijn onder andere dat de kans op besmettingen binnen de Formule 1-bubbel kleiner worden en de teams al ter plaatse zijn. Een andere optie is dat Hockenheimring alsnog een plek op de verkorte F1-kalender krijgt, alhoewel de tijd daarvoor begint te dringen, omdat de bekabeling voor televisie-uitzending nog gelegd moet worden. Het gaat er wat dat betreft dus nog om spannen in Hockenheim. Echter voor Hockenheim heeft de sport ook plannen voor in oktober. Zo weet AMuS te melden.

Portimão, Imola en Hockenheim in oktober

In de maand oktober staat er officieel nog niets op de planning. De Formule 1 werkt bijna dag en nacht om de resterende grands prix voor 2020 op orde te krijgen. Volgens AMuS staat er voor de maand oktober waarschijnlijk een derde triple-header op het programma, die verreden moeten worden in het Portugese Portimão, het Italiaanse Imola en Duitse Hockenheim. De Grand Prix in Hockenheim wordt aan dit rijtje toegevoegd mits het niet de mogelijke vervanger gaat worden van de Spaanse Grand Prix. De volgorde van deze drie grands prix wordt later vastgesteld.

Het is nog steeds de bedoeling dat het seizoen 2020 wordt afgesloten in Bahrein en Abu Dhabi. Hoe en wanneer staat nog niet vast. Ook niet of de sport nog buiten Europa aan de slag gaat in landen zoals de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. De kansen daarop lijken steeds kleiner te worden, vanwege de nog steeds oplopende aantallen besmettingen met Covid-19.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.