'De FIA moet opheldering verschaffen over Ferrari-motor'

De verdenking rondom de krachtbron van Ferrari blijft maar dooretteren. Helmut Marko vindt dat de FIA snel opheldering moet verschaffen over de Ferrari-motor. Zo laat de Red Bull-adviseur weten aan Motorsport.com.

'De FIA moet opheldering verschaffen over Ferrari-motor'
© Ferrari F1

Dr. Helmut Marko roept de FIA op om duidelijkheid te verschaffen over de legaliteit van de Ferrari-motor. De 76-jarige Oostenrijker vindt het 'verbazingwekkend' dat de motor van de Italiaanse renstal zoveel beter presteert dan de rest.

Enkele teams hebben de FIA verzocht om duidelijkheid te verschaffen over enkele elementen van de krachtbron van Ferrari. De betreffende teams willen weten of zij die elementen ook mogen ontwikkelen, maar eerst willen ze weten of die wel legaal zijn. Maar omdat de zaak nu al lang speelt, overwegen sommige teams een officieel protest in te dienen. Op die manier proberen ze de FIA te dwingen een uitspraak te doen.

Ferrari ziet met vertrouwen een officieel protest en de bijbehorende inspectie tegemoet. De formatie uit Italië is er van overtuigd dat ze krachtbron aan alle technische reglementen voldoet.

Toch kan Helmut Marko niet geloven dat de renstal uit Maranello in zo'n korte tijd een dergelijke grote stap voorwaarts kan maken. "Ik laat me niet uit over eventuele verdenkingen. Maar als je kijkt naar de stap die ze gemaakt hebben en hoe snel ze nu zijn...", aldus Marko tegenover Motorsport.com.

"Het is opvallend dat een motor zover boven de rest uit kan steken. Laten we afwachten op wat er komen gaat. De FIA moet hierover opheldering verschaffen", aldus Marko.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.