'De FIA moet opheldering verschaffen over Ferrari-motor'

'De FIA moet opheldering verschaffen over Ferrari-motor'
© Ferrari F1

De verdenking rondom de krachtbron van Ferrari blijft maar dooretteren. Helmut Marko vindt dat de FIA snel opheldering moet verschaffen over de Ferrari-motor. Zo laat de Red Bull-adviseur weten aan Motorsport.com.

Dr. Helmut Marko roept de FIA op om duidelijkheid te verschaffen over de legaliteit van de Ferrari-motor. De 76-jarige Oostenrijker vindt het 'verbazingwekkend' dat de motor van de Italiaanse renstal zoveel beter presteert dan de rest.

Enkele teams hebben de FIA verzocht om duidelijkheid te verschaffen over enkele elementen van de krachtbron van Ferrari. De betreffende teams willen weten of zij die elementen ook mogen ontwikkelen, maar eerst willen ze weten of die wel legaal zijn. Maar omdat de zaak nu al lang speelt, overwegen sommige teams een officieel protest in te dienen. Op die manier proberen ze de FIA te dwingen een uitspraak te doen.

Ferrari ziet met vertrouwen een officieel protest en de bijbehorende inspectie tegemoet. De formatie uit Italië is er van overtuigd dat ze krachtbron aan alle technische reglementen voldoet.

Toch kan Helmut Marko niet geloven dat de renstal uit Maranello in zo'n korte tijd een dergelijke grote stap voorwaarts kan maken. "Ik laat me niet uit over eventuele verdenkingen. Maar als je kijkt naar de stap die ze gemaakt hebben en hoe snel ze nu zijn...", aldus Marko tegenover Motorsport.com.

"Het is opvallend dat een motor zover boven de rest uit kan steken. Laten we afwachten op wat er komen gaat. De FIA moet hierover opheldering verschaffen", aldus Marko.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.