De FIA gaat in overleg over beveiliging rondom Grands Prix

De internationale autosportbond (FIA) gaat bespreken hoe de beveiliging rondom grands prix verbeterd kan worden. Dit naar aanleiding van de recente incidenten rondom de Grand Prix van Brazilië. Meerdere teams en medewerkers van de FIA werden bij het verlaten van het circuit in São Paulo bedreigd, maar konden ontkomen op een of andere manier.

De FIA gaat in overleg over beveiliging rondom Grands Prix
Foto: FIA & F1 vlag - (Bron: ©Taylor Stawicki)

Echter hadden enkele leden van het Mercedes-team minder gelukkig. Zij werden, terwijl ze met een vuurwapen onder schot werden gehouden, berooft van waardevolle spullen zoals paspoorten en mobiele telefoons.

De geplande bandentest van Pirelli, die op dinsdag en woensdag gehouden zou worden, werd geschrapt nadat ook medewerkers van Pirelli ook slachtoffer werden van een overvalpoging. De overval werd wel verijdeld door leden van de beveiliging van Pirelli, maar het was genoeg om de bandentest te annuleren.

De FIA heeft nu aan de nieuwe eigenaar van de Formule 1 gevraagd om alle incidenten in kaart te brengen en te rapporteren. Dit rapport wordt op woensdag 6 december voorgelegd aan FIA's World Motor Sport Council. Dit orgaan is onder andere verantwoordelijk voor de veiligheid rondom motorsportevenementen.

"Er wordt dan besproken hoe de beveiliging rondom de Formule 1 Grands Prix verbeterd kan worden", aldus een woordvoerder van de FIA. "Gedacht moet worden een permanente beveiliging van alles en iedereen rondom een raceweekend."

"De uitkomst van het besprokene wordt dan ook gedeeld met de organisatoren van de Formule 1 races, zodat dit ten goede komt van de algehele veiligheid voor iedereen die werkzaam is op een grand prix-weekend of een evenement bezoekt."Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.