De FIA gaat in overleg over beveiliging rondom Grands Prix

De FIA gaat in overleg over beveiliging rondom Grands Prix
Foto: FIA & F1 vlag - (Bron: ©Taylor Stawicki)

De internationale autosportbond (FIA) gaat bespreken hoe de beveiliging rondom grands prix verbeterd kan worden. Dit naar aanleiding van de recente incidenten rondom de Grand Prix van Brazilië. Meerdere teams en medewerkers van de FIA werden bij het verlaten van het circuit in São Paulo bedreigd, maar konden ontkomen op een of andere manier.

Echter hadden enkele leden van het Mercedes-team minder gelukkig. Zij werden, terwijl ze met een vuurwapen onder schot werden gehouden, berooft van waardevolle spullen zoals paspoorten en mobiele telefoons.

De geplande bandentest van Pirelli, die op dinsdag en woensdag gehouden zou worden, werd geschrapt nadat ook medewerkers van Pirelli ook slachtoffer werden van een overvalpoging. De overval werd wel verijdeld door leden van de beveiliging van Pirelli, maar het was genoeg om de bandentest te annuleren.

De FIA heeft nu aan de nieuwe eigenaar van de Formule 1 gevraagd om alle incidenten in kaart te brengen en te rapporteren. Dit rapport wordt op woensdag 6 december voorgelegd aan FIA's World Motor Sport Council. Dit orgaan is onder andere verantwoordelijk voor de veiligheid rondom motorsportevenementen.

"Er wordt dan besproken hoe de beveiliging rondom de Formule 1 Grands Prix verbeterd kan worden", aldus een woordvoerder van de FIA. "Gedacht moet worden een permanente beveiliging van alles en iedereen rondom een raceweekend."

"De uitkomst van het besprokene wordt dan ook gedeeld met de organisatoren van de Formule 1 races, zodat dit ten goede komt van de algehele veiligheid voor iedereen die werkzaam is op een grand prix-weekend of een evenement bezoekt."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.