'De F1-trend die Verstappen in gang zette raakt Amerikaanse coureurs'

'De F1-trend die Verstappen in gang zette raakt Amerikaanse coureurs'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Formule 1-journalist Peter Windsor denkt dat een trend in Formule 1, die begon bij Max Verstappen, jonge Amerikaanse coureurs raakt. De laatste Amerikaanse Formule 1-coureur die op de grid verscheen was Alexander Rossi en dat was in 2015.

Ondanks dat de Formule 1 het Amerikaanse Haas-team in haar midden heeft was Alexander Rossi in 2015 de laatste Formule 1-coureur die het tot op de grid schopte. Terwijl meerdere Amerikaanse coureurs proberen de Formule 1 te bereiken, denkt Windsor dat er een reden is dat er niet naar de toppers uit IndyCar en andere raceklasses wordt gekeken.

De tekst gaat onder de foto verder

[Alexander Rossi | Marussia 2015]

"[F1-]teams kijken niet zo veel naar andere raceklasses, behalve naar de coureurs die via sommigen [junioren]klasses hun talenten laten zien", aldus Windsor in The Racers Edge YouTube series. "Dat is exact zoals Max Verstappen in de sport terecht kwam en dat is was andere teams nu kopiëren."

"Amerikaanse coureurs willen - in de meeste gevallen - eerst hun opleiding afmaken en dan is het al te laat om door te breken in Europa", voegt Windsor toe. "Teams zouden geld moeten investeren in de carrières van Amerikaanse talenten, zodat ze een eerlijke kans krijgen in Europa."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.