'De F1-trend die Verstappen in gang zette raakt Amerikaanse coureurs'

Formule 1-journalist Peter Windsor denkt dat een trend in Formule 1, die begon bij Max Verstappen, jonge Amerikaanse coureurs raakt. De laatste Amerikaanse Formule 1-coureur die op de grid verscheen was Alexander Rossi en dat was in 2015.

'De F1-trend die Verstappen in gang zette raakt Amerikaanse coureurs'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat de Formule 1 het Amerikaanse Haas-team in haar midden heeft was Alexander Rossi in 2015 de laatste Formule 1-coureur die het tot op de grid schopte. Terwijl meerdere Amerikaanse coureurs proberen de Formule 1 te bereiken, denkt Windsor dat er een reden is dat er niet naar de toppers uit IndyCar en andere raceklasses wordt gekeken.

De tekst gaat onder de foto verder

Het artikel gaat verder onder de advertentie

[Alexander Rossi | Marussia 2015]

"[F1-]teams kijken niet zo veel naar andere raceklasses, behalve naar de coureurs die via sommigen [junioren]klasses hun talenten laten zien", aldus Windsor in The Racers Edge YouTube series. "Dat is exact zoals Max Verstappen in de sport terecht kwam en dat is was andere teams nu kopiëren."

"Amerikaanse coureurs willen - in de meeste gevallen - eerst hun opleiding afmaken en dan is het al te laat om door te breken in Europa", voegt Windsor toe. "Teams zouden geld moeten investeren in de carrières van Amerikaanse talenten, zodat ze een eerlijke kans krijgen in Europa."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander RossiHaas F1Liberty MediaMax VerstappenPeter Windsor
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.