De eerste vrije trainingen voor F1 in 2020 nóg belangrijker

Het duurt nog ruim een maand voordat op 19 februari de eerste wintertest voor de Formule 1-teams begint. Het wordt de teams niet makkelijker gemaakt in 2020, want om te beginnen zijn de wintertests in totaal met twee dagen ingekort en daar blijft het niet bij.

De eerste vrije trainingen voor F1 in 2020 nóg belangrijker
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De wintertests zijn ingekort: De Formule 1-teams krijgen op Circuit de Barcelona-Catalunya nog slechts tweemaal drie dagen de gelegenheid om hun nieuwe strijdwapens aan een test te onderwerpen, de laatste voordat op 13 maart het nieuwe seizoen in Melbourne officieel begint.

Eerder bestond de wintertest uit tweemaal vier dagen, maar dat is met ingang van 2020 ingekort naar tweemaal drie dagen. Maar de F1-teams krijgen het nog minder makkelijk, want ook de 'in-season' tests - die normaliter na het GP-weekend in Bahrein en Spanje werden gehouden - zijn van de kalender afgehaald.

Het betekent voor de Formule 1-teams dat de wintertests belangrijker zijn dan ooit, maar ook - door het wegvallen van de 'in-season' tests in Bahrein en Spanje - dat de vrijdagsessies, en vooral de eerste, belangrijker worden dan ooit tevoren. De eerste vrije trainingen zijn de enige mogelijkheid om eventuele nieuwe aerodynamische onderdelen aan een test te onderwerpen, want in het seizoen krijgen de teams daarvoor de kans niet meer.

Het wordt voor de teams dus belangrijker dan ooit tevoren om er voor te zorgen dat ze tijdens de wintertests hun zaakjes zo snel mogelijk op orde hebben. De eerste wintertest staat gepland van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 februari. De tweede wintertest volgt van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 februari. Daarna volgt twee weken later het eerst GP-weekend van 2020 in Australië.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.