Opinie: De Grand Prix-belevenis vanuit een café

Afgelopen weekend bezocht ik voor de tweede keer dit seizoen café Bottles in Rosmalen. Bottles is een gezellige plek om te eten en te drinken, maar ze zijn sinds dit seizoen ook erg actief op gebied van Formule 1. Op een grootscherm kunnen de fans binnen genieten van al het spektakel. En geloof me, aan enthousiasme ontbreekt het in ieder geval niet.

Opinie: De Grand Prix-belevenis vanuit een café
©Getty Images / Red Bull Racing

In Bahrein gingen een vriend, zijn vader en ik voor het eerst een race aanschouwen bij Bottles. Ruim een uur voor de race begon, kwamen we binnen en niet lang daarna stroomde het vol met een hoop fans die hoge verwachtingen hadden van onze volksheld Max Verstappen. Verstappen startte de race als vijftiende vanwege een crash in de kwalificatie. Een super start en een razendsnelle opmars brachten hem al heel ver in het eerste rondje. Echter, de inhaalactie op Lewis Hamilton mislukte en Verstappen sneed zijn band lek waarna ook de vloer beschadigde.

De geschrokken reacties en paniekerige stemmen vermoorden de vrolijke stemming. Alle hoop leek meteen in het doucheputje te verdwijnen. In de vierde ronde nadat Verstappen de pits had weten te bereiken, sloot het doek zich definitief. De Red Bull stond stil langs de kant. De eerste uitvalbeurt van het seizoen was een feit. De kroegbezoekers verlieten in grote getallen het café. Een handjevol mensen bleven zitten waaronder wij.

In Canada ruim twee maanden na de Bahreinse Grand Prix besloten we opnieuw het café te bezoeken. Opnieuw had men hoge verwachtingen van Verstappen. En dit keer startte hij zelfs als derde met een goede uitgangspositie. Bij de start werd men gelijk dol toen de Nederlander zijn Red Bull naast die van Bottas zette. Hij kwam er net niet langs.

De shock kwam pas later toen bleek dat beide Red Bulls de snelheid van de vrijdag en zaterdag niet konden omzetten in een sterke race pace. Het podium was een zekerheid, maar vechten om de overwinning zat er niet in. Dat voelde toch een beetje als een teleurstelling, maar men was zeker tevreden met de derde plaats.

Wie weet wat er dit seizoen nog meer gaat gebeuren en wie weet is het café dan wel te klein voor alle fans.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.