Daniil Kvyat start in Duitsland vanaf P14: "We moeten ervan leren"

Toro Rosso mag zichzelf best achter de oren krabben. Alexander Albon start zondag bij de Grand Prix van Duitsland vanaf plaats zeventien. Daniil Kvyat doet dat vanaf de veertiende startplek. Het onderlinge kwalificatieduel is 6-5 in het voordeel van de Rus.

Daniil Kvyat start in Duitsland vanaf P14: "We moeten ervan leren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de STR14-bolides van Toro Rosso prijken de logo's van een nieuwe sponsor, Moose Craft Cider. Maar dat heeft beide coureurs nog niet veel goeds gebracht. Zowel Alexander Albon als Daniil Kvyat geraakten niet in het derde bedrijf van de Duitse kwalificatie.

Waarom Albon niet presteerde is nog steeds niet duidelijk. Wel is pijnlijk duidelijk dat de Thaise Brit geen deuk in een pakje boter sloeg. Overigens was zijn teamgenoot met de hakken over de sloot en eindigde in Q1 op een vijftiende plaats. Ook duidelijk was dat Kvyat Q2 haalde met dank aan Sebastian Vettel die geen tijd neer zette.

Albon klaagde vooral over het verkeer. Maar eerlijk is eerlijk, daar had iedereen last van. Ook was er volgens hem iets niet helemaal juist bij de afstelling. Alles bij elkaar het Toro Rosso het niet voor elkaar en zal zondag achteraan het veld van start gaan.

Kvyat zal ook niet tevreden terug kijken, hoewel hij ongetwijfeld het best mogelijke uit zijn F1 bolide heeft gehaald. Kvyat start aan het einde van het middenveld. "Ik was best gelukkig met mijn ronden. De auto reageerde niet ideaal, net als de banden. Maar we moeten ervan leren."Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET