Daniil Kvyat komt milliseconden te kort voor de top tien

Toro Rosso mag Kvyat dankbaar zijn, want de door sommige vergruisde 'Torpedo' heeft wel laten zien te kunnen kwalificeren. Hij haalde Q3 en start morgen tijdens de Grand Prix van China vanaf plek elf. Albon kwam niet in actie na zijn desasteuse fout in vrije training 3. Hij start vanuit de pitstraat.

Daniil Kvyat komt milliseconden te kort voor de top tien
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik maakte een kleine fout met grote consequenties. Ik zat te ver op de curves. Gelukkig mankeer ik zelf niets en mag ik morgen racen. Het wordt een zware race morgen en ik start vanuit de pitstraat. We zullen een creatieve strategie bedenken om morgen toch punten te gaan pakken", aldus Alexander Albon.

Het is Kvyat net niet gelukt om in Q3 te komen. Het veld zit ook zo dicht op elkaar. Kvyat eindigde op slechts 22 milliseconden van de nummer 10 Romain Grosjean. Dat is nog minder dan het knipperen van de ogen. De Rus zal morgen dan ook een geduchte tegenstander zijn en hij zal zeker punten voor het team willen pakken.

Daarnaast zal de Rus proberen uit te blinken waar hij kan, zeker nu Pierre Gasly te vaak onder niveau presteert ten opzichte van zijn teamgenoot Max Verstappen in het Red Bull-team. Wie weet ziet de Rus zich zelf wel weer bij het 'grote' Red Bull rijden.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET