'Daniil Kvyat is van grote waarde voor Scuderia Toro Rosso'

Daniil Kvyat staat aan de vooravond van zijn comeback in de Formule 1. Na een jaar van afwezigheid keert de Rus terug Scuderia Toro Rosso, het team waar zijn Formule 1 avontuur in 2014 begon. Bij de Italiaanse formatie is men van mening dat de onderbreking van een jaar hem veel goed heeft gedaan.

'Daniil Kvyat is van grote waarde voor Scuderia Toro Rosso'
©Jens Mommens

Nadat Kvyat na vier Grands Prix in 2016, na een reeks van foutjes bij de hoofdmacht van Red Bull, terug werd verwezen naar Toro Rosso besloot de teamleiding hem na 2017 links te laten liggen. Kvyat werd na de Grand Prix van Singapore van dat jaar vervangen door Nieuw-Zeelander Brendon Hartley. De Kiwi reed vervolgens het volle 2018 seizoen voor het zusterteam van Red Bull Racing.

Daniil Kvyat werd in 2018 bij Scuderia Ferrari als ontwikkelingscoureur. Kvyat stond zo goed als in de schaduw bij de media. Maar na een jaar bij de Scuderia wordt Kvyat een derde kans geboden bij Toro Rosso. Het team waar intussen 24-jarige op 16 maart 2014 zijn debuut maakte tijdens de Grand Prix van Australië.

Bij Toro Rosso zijn ze behoorlijk blij met de terugkeer van Daniil Kvyat. Zo blijkt onder andere uit de woorden van technische directeur Jody Egginton. "Als een coureur na een tijd van afwezigheid terugkeert heeft hij nieuwe ervaringen opgedaan en een andere kijk op zaken gekregen."

"Ook heeft hij tijdens zijn afwezigheid tijd gehad om terug te kijken op de zaken en kon hij zich goed focussen", vervolgt Egginton. "Hij is ontzettend gemotiveerd en verricht echt geweldig werk."

Zonder enige twijfel kan gesteld worden dat zijn tijd, als teamgenoot van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, in Maranello hem nieuwe inzichten heeft gegeven. "Hij heeft veel tijd doorgebracht in de simulator van Ferrari en dat is natuurlijk ten bate van ons team", erkent Egginton.

"Zijn feedback is echt van grote waarde omdat hij een referentie - door zijn eerdere tijd bij Toro Rosso - voor ons is. Het is mooi om hem met als zijn ervaring er bij te hebben. Hij helpt ons herinneren aan bepaalde zaken en hij geeft geweldig goede feedback."

Daniil Kvyat heeft intussen al 74 Formule 1 races gereden en begint al, ook al is de Rus pas 24 jaar, een veteraan te worden. Zeker als je hem vergelijkt met zijn teamgenoot en nieuwkomer Alexander Albon. Egginton erkent dat iemand als Kyvat er bij hebben een noodzaak is, zowel voor het team als voor zijn nieuwe teamgenoot uit Thailand. "Hij is een grote hulp voor het team en werkt echt geweldig samen met Alex [Alexander Albon, red.]", aldus Egginton.

Ook teambaas Franz Tost is blij met de terugkeer van Kvyat. "Kvyat zal goed werk verrichten", aldus Tost tijdens de eerste wintertest tegenover de aanwezige pers. "Als de auto het goed doet - zoals we verwachten - verwacht ik mooie dingen van hem."

"We weten allemaal dat Daniil Kvyat een zeer getalenteerde coureur is, dat heeft hij in het verleden al laten zien", voegt Tost nog toe. "Maar toen hij bij Red Bull Racing kwam was het net even iets te vroeg voor hem."

"Daarna kwam hij bij ons terug, maar we hadden toen nog problemen met onze auto en waren dus niet competitief. Vervolgens werkte hij een jaar in de simulator van Ferrari. Daar heeft hij veel kunnen leren en kon hij meer volwassen worden en nu is hij terug. Hij is nu meer ontspannen. En - wederom - als ons complete pakket goed is zal hij er zijn", aldus Franz Tost.

Daniil Kvyat lijkt het bijzonder naar zijn zin te hebben bij Scuderia Toro Rosso. Zeker gezien de foto die bovenaan dit artikel staat, waar Kvyat een handdoek om zijn hoofd heeft geknoopt. De Rus is altijd in voor een geintje en brengt zo ook relativiteit meer naar de Italiaanse formatie uit Faenza.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.