Daniil Kvyat in 2019 voor de derde keer terug bij Toro Rosso?

Wie dacht dat Daniil Kvyat nooit meer Formule 1 zou rijden zit er waarschijnlijk naast. De Rus, die in 2014 bij Toro Rosso zijn debuut maakte, lijkt op weg te zijn naar een comeback bij het F1-team van Scuderia Toro Rosso.

Daniil Kvyat in 2019 voor de derde keer terug bij Toro Rosso?
©Getty Images / Red Bull Racing

Nadat Kvyat vorig jaar uit de Red Bull-familie werd gezet, liet hij zich verleiden door Ferrari. De formatie uit Maranello bood de 24-jarige Rus een contract als ontwikkelingscoureur. Echter is Kvyat dit seizoen nog niet één keer in actie gekomen.

Het lijkt er nu op dat Toro Rosso Daniil Kvyat nogmaals een kans wil geven en hem een contract aan te bieden voor 2019. Het Formule 1-team uit Faenza heeft nog steeds geen rijders line-up voor 2019 rond en zoekt dus naar het meest geschikte rijders duo.

Daniil Kvyat staat momenteel dus op pole-positie om een stoeltje bij Toro Rosso te bemachtigen. Maar er staat mogelijk nog een naam op het lijstje van Red Bull-adviseur Helmut Marko en dat is de naam van voormalig Formule 1-coureur Pascal Wehrlein.

Wanneer Motorsport-Magazin.com  Helmut Marko vraagt of Pascal Wehrlein op het lijstje staat antwoordt hij: "We hebben alles onder controle, nog even geduld..." En dat wordt niet gezien als een ontkenning, zo maakt de Duitse website op.

Pascal Wehrlein is sinds vrijdagmiddag geen Mercedes-man meer en is dus helemaal vrij om te gaan en staan waar hij wil. Wehrlein miste in 2018 een F1-stoeltje omdat Marcus Ericsson bleef zitten waar hij zat: Sauber F1. En aangezien Charles Leclerc er aan zat te komen was er geen plek meer voor Pascal Wehrlein.

Nu de jonge Duitser zich weer een vrij man mag noemen wordt hij weer in de rijdersmarkt gegooid. Eens kijken waar de DTM-coureur terecht komt, misschien bij Toro Rosso?

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniil KvyatGeruchtHelmut MarkoPascal WehrleinSilly Season 2019Toro Rosso
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.