Daniil Kvyat heeft alle respect voor Red Bull-besluit

Daniil Kvyat heeft alle respect voor Red Bull-besluit
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniil Kvyat neemt zijn 'verlies' met respect. De Russische Formule 1-coureur werd door Red Bull gepasseerd om Pierre Gasly te vervangen. Alexander Albon werd de eer gegund om de Franse teamgenoot van Max Verstappen te vervangen.

Twee weken gelden werd rookie Alexander Albon vanuit Toro Rosso naar voren geschoven als de vervanger van Pierre Gasly. Niet Daniil Kvyat maar Alex Albon is per direct teamgenoot van Max Verstappen. Hoe ervaart Kvyat deze transfer, hoe voelt het voor hem dat hij door Red Bull werd gepasseerd?

Naar verluidt heeft de sympathieke Rus geen enkel probleem met de switch van Red Bull. "Ik ontdekte alles op dezelfde dag. Ik kreeg een telefoontje van dr. Marko. Het is belangrijk om dergelijke beslissingen met respect te accepteren. Tot nu toe is het één kort gesprek geweest", aldus Kvyat in de Russische media.

De voormalig Red Bull-coureur denkt ook te weten waarom juist Albon een kans krijgt, en niet hij. "Ik denk dat ze gewoon willen zien hoe Albon het doet in een auto die kan winnen met een teamgenoot als Verstappen. Ik ben al bij Red Bull geweest en ik denk dat dat een rol heeft gespeeld bij de beslissing."

Daniil Kvyat werd in 2016 door de Red Bull-teamleiding uit het Red Bull-team terugverwezen naar Toro Rosso, om zo plaats te maken voor het aanstormende talent uit Limburg; Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.