Daniil Kvyat heeft alle respect voor Red Bull-besluit

Daniil Kvyat neemt zijn 'verlies' met respect. De Russische Formule 1-coureur werd door Red Bull gepasseerd om Pierre Gasly te vervangen. Alexander Albon werd de eer gegund om de Franse teamgenoot van Max Verstappen te vervangen.

Daniil Kvyat heeft alle respect voor Red Bull-besluit
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Twee weken gelden werd rookie Alexander Albon vanuit Toro Rosso naar voren geschoven als de vervanger van Pierre Gasly. Niet Daniil Kvyat maar Alex Albon is per direct teamgenoot van Max Verstappen. Hoe ervaart Kvyat deze transfer, hoe voelt het voor hem dat hij door Red Bull werd gepasseerd?

Naar verluidt heeft de sympathieke Rus geen enkel probleem met de switch van Red Bull. "Ik ontdekte alles op dezelfde dag. Ik kreeg een telefoontje van dr. Marko. Het is belangrijk om dergelijke beslissingen met respect te accepteren. Tot nu toe is het één kort gesprek geweest", aldus Kvyat in de Russische media.

De voormalig Red Bull-coureur denkt ook te weten waarom juist Albon een kans krijgt, en niet hij. "Ik denk dat ze gewoon willen zien hoe Albon het doet in een auto die kan winnen met een teamgenoot als Verstappen. Ik ben al bij Red Bull geweest en ik denk dat dat een rol heeft gespeeld bij de beslissing."

Daniil Kvyat werd in 2016 door de Red Bull-teamleiding uit het Red Bull-team terugverwezen naar Toro Rosso, om zo plaats te maken voor het aanstormende talent uit Limburg; Max Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.