Daniil Kvyat en Alexander Albon krijgen Honda Spec 4-motor

Aanvankelijk zou Honda de Spec 4-motor pas in Italië geïntroduceerd worden. Maar om strategische redenen proberen Red Bull Racing en Toro Rosso de nieuwe krachtbron al uit in België.

Daniil Kvyat en Alexander Albon krijgen Honda Spec 4-motor
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De nieuwe Honda-motor zou naar verluidt meer pk's leveren en nu dan ook eindelijk een betere kwalificatie-modus hebben, zodat er tijdens het derde deel van de kwalificatie meer vermogen kan worden aangesproken.

De enigen die de nieuwe motor krijgen zijn Daniil Kvyat en Alexander Albon. Zij zullen dan ook worden teruggezet op de startgrid, omdat het duo een vierde motor in gebruik neemt. Naast de nieuwe motor zullen er ook andere nieuwe componenten in gebruik worden genomen, wat zal resulteren in een laatste startrij voor de race op zondag.

Daniil Kvyat krijgt dit weekend een nieuwe teamgenoot. Pierre Gasly neemt de plaats in van Alexander Albon, die naar Red Bull Racing is gepromoveerd. Kvyat denkt dat zijn voormalig teamgenoot direct snel zal zijn, omdat hij dat ook in het begin van dit seizoen was.

"Alex was meteen snel [vanaf de eerste race]. Veel andere coureurs hebben tijd nodig om zich aan te passen, maar hij niet. Er is nog veel ruimte voor groei bij hem en hoe hij dat potentieel gebruikt hangt van hemzelf af", aldus Kvyat.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.