Daniil Kvyat: "De Honda-motor is wederom beter geworden"

Daniil Kvyat: "De Honda-motor is wederom beter geworden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na zijn terugkeer in de Red Bull-familie en kennis te hebben gemaakt met de Honda-motor was Daniil Kvyat erg positief over de Japanse krachtbron. Zo liet hij in januari weten. Maar kortgeleden heeft de AlphaTauri-coureur zich opnieuw lovend uitgesproken over het vele werk wat de Japanse autofabrikant in de F1-motor heeft gestoken.

In gesprek met het Italiaanse Autosprint onthult de Russische Formule 1-coureur dat hij er niet al te veel moeite mee zal hebben dat de eerste race(s) zonder publiek verreden gaan worden. "Het zal wel raar zijn om zonder publiek te rijden, maar toch denk ik dat het voor ons wel mee zal vallen. Zodra we onze helm opzetten en in de auto stappen zal de focus volledig op het rijden gericht zijn", aldus Kvyat.

Of AlphaTauri [voorheen Toro Rosso] er dit jaar goed bij zal staan is nog afwachten. Na de wintertests weet niemand nog feitelijk hoe de vlag er bij hangt. En dat geldt ook voor de coureurs van AlphaTauri. Maar omdat de reglementen niet of nauwelijks zijn veranderd put Kvyat hoop uit de prestaties van de Honda-motor.

"De Honda-motor is wederom verbeterd", vervolgt Kvyat. "Ze zijn in Japan keihard aan het werk geweest om de krachtbron opnieuw te verbeteren. Ondanks die wetenschap weten we nog niet waar we staan en moeten we uitgaan van de data die we eerder dit jaar verzameld hebben in de wintertests."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.