Daniel Ricciardo scoort in China, Hülkenberg valt weer uit

Daniel Ricciardo is geëindigd waar hij minimaal wilde. Hij reed als zevende over de eindstreep tijdens de duizendste Grand Prix die werd verreden in China. Zijn teamgenoot Nico Hülkenberg finishte niet.

Daniel Ricciardo scoort in China, Hülkenberg valt weer uit
©Renault F1

Teambaas Abiteboul zal ongetwijfeld koken van binnen nadat al vroeg in de wedstrijd Hülkenberg zijn F1 bolide in de pitbox moest parkeren. En de Duitser zal eenzelfde gevoel hebben. De reden waarom Nico uitviel is nog niet bekend, maar heeft zeker impact op de performance en het vertrouwen in de Renault motor.

Ricciardo daarentegen kijkt tevreden terug. Hij reed zeker aan het einde van de grand prix veilig op P7 met geen kans op P6 en Perez (SportPesa Racing Point F1) op een constante dikke anderhalve seconde achter hem. Het team zal blij zijn met de punten maar zal flink aan de bak moeten om de problemen aan de auto te analyseren en te voorkomen voor de volgende race.

Kapotte MGU-K nekt Hülkenberg in China

Nico Hülkenberg was de eerste uitvaller in de race. De Duitser kreeg wederom te maken met technische problemen. Wat exact de oorzaak was is niet bekendgemaakt, maar bij Sky Sports wist men te melden dat het weer een MGU-K was die de geest had gegeven. Op dat moment reed zijn teamgenoot Ricciardo op de achtste plek rond.

UPDATE: Nico Hülkenberg is inderdaad uitgevallen als gevolg van een defecte MGU-K. Zo heeft het team vanmorgen bevestigd. "Helaas is Nico uitgevallen met - zoals het er nu uit ziet - problemen met de MGU-K", zo laat Renault-teambaas Cyril Abiteboul weten. "We moeten dit de komende week grondig onderzoeken."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET