Daniel Ricciardo pleit voor een kwalificatieband

Daniel Ricciardo zegt dat het beter zou zijn als de teams in ieder raceweekend voor een nog zachtere band kunnen kiezen. De Red Bull-coureur zegt dat de Spaanse Grand Prix een perfect voorbeeld was, de race zou nog spannender worden wanneer er een nog zachtere band beschikbaar zou zijn.

Daniel Ricciardo pleit voor een kwalificatieband
©Getty Images / Red Bull Racing

"Ik kan niet begrijpen waarom we niet elke race de beschikking hebben over de hypersofts, of tenminste tijdens de kwalificatie", aldus Ricciardo tegen het Braziliaanse Globo.

Pirelli leverde vorige week in Barcelona de mediums, softs en supersofts. Maar Ricciardo zegt dat op een circuit zoals in Barcelona, de hypersoft effectief "een kwalificatie band zou kunnen zijn, anders dan de rest van de compounds."

"Op de vrijdag [in Spanje] was het al redelijk duidelijk dat de top zes in de kwalificatie de softs ging gebruiken en dan met één stop met medium de race wilde uitrijden. Dat was geen geheim meer", zegt de Australiër.

"Ik denk dat als we dat doen er meer mogelijkheden en verrassingen gecreëerd worden, omdat het nu allemaal een beetje voorspelbaar aan het worden is", voegt Ricciardo nog toe.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.