Daniel Ricciardo gaat voor de winst in Singapore

Na de veelbelovende resultaten tijdens de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix had er voor het Formule 1-team van Red Bull tijdens de race meer ingezeten. Daniel Ricciardo eindigde op de vierde plek, terwijl Max Verstappen het met de tiende plek moest doen.

Daniel Ricciardo gaat voor de winst in Singapore
Foto: Daniel Ricciardo (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Ook al reed 'Driver of the day' Daniel Ricciardo een ijzersterke race, hij reed vanuit de achterhoede naar een knappe vier plek, er had meer ingezeten voor de coureurs van Red Bull Racing. Zeker gezien het feit dat Max Verstappen na zijn aanvaring met Felipe Massa een inhaalrace moest rijden. Volgens Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko had er zelfs een P3 en P4 ingezeten.

Niettemin vertrok Red Bul Racing met opgeheven hoofd het Italiaanse strijdtoneel in Monza. De volgende race is de Grand Prix van Singapore. De layout van het Marina Bay-stratencircuit is een enorm verschil met de layout van het circuit in Monza.

Vooral de vele bochten in Singapore City - in totaal 23 en daarmee 12 meer dan in Monza - zal voordeliger uitpakken voor Red Bull Racing en de andere teams die afhankelijk zijn van een minder sterke krachtbron. Vandaar dat de meeste coureurs die gebruik maken van bijvoorbeeld de Renault-krachtron voor de Grand Prix in Italië gridstraffen incasseerden om in Singapore zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Daniel Ricciardo is er van overtuigd dat de Grand Prix van Singapore voor Red Bull een goed resultaat in petto heeft: "We moeten daar absoluut op het podium terecht komen, we gaan gewoon voor de overwinning. Het mooiste zou zijn om daar - Singapore - de hegemonie van Mercedes en Ferrari te doorbreken en de overwinning op te eisen."

De goedlachse Australiër is niet de enige die er zo over denkt, ook teambaas Christian Horner koestert een flinke dosis positiviteit over de volgende tweede Aziatische race - van totaal vier - van het 2017-seizoen. "De layout van het circuit in Singapore moet ons veel beter liggen, misschien wel beter dan ooit", aldus Horner.

"De krachtbron is minder belangrijk als in Monza, maar toch wel belangrijker als in Monaco en Hongarije", vervolgt de Brit. "De baan is lang (ruim 5 kilometer) en er zijn veel bochten. We hebben er eigenlijk altijd goed gepresteerd en waarom zou dat dit jaar anders zijn. Daarnaast is er in Singapore altijd de kans op een regenbui."

Christian Horner is vastbesloten om de strijd aan te gaan met Ferrari, zo liet de Brit al weten na de zomerstop. Horner gaat nu nog een stapje verder door te zeggen: "Ferrari heeft een uitstekend chassis en zal zeer goed voor de dag komen in Singapore. Dat is ook de reden dat Mercedes in Italië moest winnen. De komende race zullen in het voordeel zijn van Ferrari, maar wij [Red Bull Racing] kunnen ze het leven zuur maken."

Vorige jaar eindigde Daniel Ricciardo vanaf een tweede startplek als tweede en Max Verstappen moest na een vierde startplek de race op het Marina Bay-stratencircuit af te sluiten als zesde.

De race voor de Grand Prix van Singapore start op 17 september om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.