Daniel Ricciardo blij, maar ook "realistisch" over kans op zege

Daniel Ricciardo kon na de kwalificatie voor de Grand Prix van China zijn brede lach weer laten zien. Nadat de twee eerste races compleet in het honderd gelopen zijn, lijkt het er op dat China hem, net als vorig jaar toen hij de race op z'n naam zette, hem goed gezind is.

Daniel Ricciardo blij, maar ook "realistisch" over kans op zege
©Renault F1

Niet alleen het feit dat hij voor de tweede keer dit jaar zijn Duitse teamgenoot kon aftroeven aan het eind van de kwalificatie bracht de Australiër vreugde. Ook dat Renault met twee auto's stevig in de top tien staan maakte Ricciardo blij. Ricciardo wist zich als zevende te kwalificeren en Nico Hülkenberg reed een tijd die hem een achtste plek verschafte.

"We wisten al langer waartoe we in staat zijn, alleen zit het dit seizoen zo enorm dicht bij elkaar", begint Ricciardo tegenover Ziggo Sport-reporter Jack Plooij. "We geraakten op basis van enkele honderdsten in Q3 en lieten Kvyat achter, hij haalde het net niet. Het is echt geweldig als het zo dicht bij elkaar zit, en je dan door kan dringen tot de top tien."

"Dit resultaat had het team nodig, zeker na Bahrein [waar beide auto's in de zelfde ronde de geest gaven, red.] zal dit het moreel van het team opkrikken", aldus de goedlachse Australiër.

Tijdens de vorige editie van de Chinese Grand Prix in 2018 wist Daniel Ricciardo door een gewiekste actie van Red Bull Racing de race te winnen, maar dat zal dit jaar niet haalbaar zijn. "Een overwinning zal er voor ons niet in zitten, niet omdat ik negatief wil zijn, maar gewoon realistisch. We hebben niet voldoende snelheid om de mannen voor ons te bedreigen", aldus Ricciardo.



Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET