Daimler veegt geruchten over vertrek uit de Formule 1 van tafel

Daimler veegt geruchten over vertrek uit de Formule 1 van tafel
© Daimler Motorsport/Wolfgang Wilhelm

Donderdag stond aan het eind van de middag in het licht van een gerucht dat Toto Wolff en Lance Stroll van plan zijn om het Formule 1-team van Mercedes over te nemen. Daimler reageert op de vermeende plannen en veegt de beweringen van tafel.

Dat meldt DPA. "We hebben geen plannen om ons terug te trekken uit de Formule 1", zei Daimler-woordvoerder Jörg Howe donderdag van het Duitse persbureau: "Er is geen beslissing met een dergelijke insteek genomen en er is geen reden voor ons om de Formule 1 te verlaten."

Het vraagstuk of teambaas Toto Wolff als teambaas van Mercedes aanblijft, is nog altijd niet duidelijk. Er wordt gespeculeerd dat de 48-jarige Oostenrijker de operationele activiteiten als teambaas zou kunnen beëindigen. "Toto is en blijft onze teambaas - ook buiten het seizoen", reageerde Howe stellig.

Met uitspraken in een interview met de krant Österreich begin april, heeft Wolff mogelijk de geruchtenstroom gevoerd. Hij liet weten dat "er op korte termijn niet ging veranderen", maar wel liet hij weten enigszins verrast te zijn over het gedrag van bepaalde - niet genoemde - personen. Wolff liet in het midden over wie hij het had.

Daarnaast had Wolff voor ongeveer negen miljoen euro aandelen in de Formule 1-concurrent Aston Martin verworven. Er gingen geruchten dat Wolff daar als directeur zou kunnen overstappen. Hij had dit zelf al ontkend. Wordt vervolgd!

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.