Cyril Abiteboul over 2019: 'We moeten agressiever, sneller en slimmer zijn'

Cyril Abiteboul over 2019: 'We moeten agressiever, sneller en slimmer zijn'
©Renault Sport F1

Renault strijdt momenteel met Haas om de vierde plaats in het kampioenschap. De Franse formatie heeft de afgelopen twee races wat averij opgelopen en staat nu - met nog vier races op de agenda - nog maar acht punten voor op het Amerikaanse Formule 1-team.

Renault-baas Cyril Abiteboul erkent dat de prestaties sinds september wat te wensen overlaat, maar de Fransman laat weten dat dit voornamelijk komt omdat het team zich al richt op 2019.

Vanaf 2019 wil Abiteboul dat Renault agressiever is in zijn aanpak, terwijl het Franse team kan rekenen op de hulp van het ervaren rijderspaar Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg.

"Het gat is niet kleiner geworden, maar is zelfs wat groter geworden. Maar we denken nu al aan 2019 en dan moeten we agressiever, sneller en slimmer zijn. Anders denken als dat we nu doen", aldus Abiteboul.

"Formule 1 wordt vaak afgeschilderd als een sport waarbij de mens een tweede viool speelt, maar het tegendeel is waar. In werkelijkheid is er geen sport waarbij zoveel mannen en vrouwen worden gemobiliseerd. Wij zijn een team van 1200 mensen."

Renault Sport F1 zal het volgende week in het Amerikaanse Austin niet makkelijker krijgen, want Haas F1 brengt de laatste updates mee naar hun thuisrace.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.