Cyril Abiteboul: "Een eer om tegen McLaren te strijden"

Cyril Abiteboul: "Een eer om tegen McLaren te strijden"
© Renault F1

Vorig jaar moest het Formule 1 team van Renault het opnemen tegen het Haas team. In 2019 lijkt Renault het te moeten opnemen tegen McLaren. De Britse renstal heeft ten opzichte van voorgaande jaren een stap voorwaarts gezet. Na acht races bezet McLaren met 40 punten de vierde plek, achter Red Bull Racing, en volgt Renault op de vijfde plek met 32 punten.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul bereidt zijn team voor de rest van het seizoen voor op een strijd tegen McLaren. Het goede resultaat van McLaren in Frankrijk is ook de Fransman niet ontgaan en spreekt van "een eervolle strijd" tegen het team uit Woking.

"Ze [McLaren] waren zelf ook een beetje verrast over de resultaten in de kwalificatie", aldus Abiteboul tegenover het Franse AUTOHebdo. "Ik weet niet wat ze gedaan hebben, maar ze zitten nu op ons niveau. De komende races zullen erg interessant worden. We zullen het hele seizoen tegen hen moeten strijden en dat is vrij eervol."

McLaren is motorklant bij de Franse renstal en ondanks dat de Franse bolides op Paul Ricard met een verbeterde versie van de Renault-motor reden eindigden de McLarens in de kwalificatie toch ruim voor de Renault-rijders.

"De motor presteert zoals we verwacht hadden", vervolgt de Franse teambaas. "Qua aerodynamica is het lastig te beoordelen of de updates hebben gewerkt, sommige onderdelen weten we nog niet omdat het circuit daar niet naar was. McLaren heeft de auto niet veel anders dan wij ontwikkelt. Wij waren in Canada aanzienlijk sneller dan zij, maar in de kwalificatie in Frankrijk waren wij veel langzamer. Terwijl het niveau in de race vrijwel gelijk was."

Vorig jaar moest Renault het opnemen tegen Haas F1, maar dat team heeft hun zaakjes dit jaar tot op heden niet voor elkaar. Met slechts 16 punten, en alleen gescoord door Kevin Magnussen, staat de Amerikaanse formatie op een beschamende negen plek.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.