Cyril Abiteboul: "De 2021-auto is 'een prioriteit' voor Renault"

Renault heeft het in 2019 af moeten leggen vergeleken met het enige klantenteam, McLaren. Het Franse fabrieksteam kwam maar liefst 54 punten te kort op de Britse renstal uit Woking.

Cyril Abiteboul: "De 2021-auto is 'een prioriteit' voor Renault"
© Renault F1

Ondanks dat Renault in 2019 de plank - wat betreft het gat met de topteams te verkleinen - heeft misgeslagen benadrukt Cyril Abiteboul dat Renault toch vooruitgang heeft geboekt. "Als je in de Formule 1 wil winnen moet je de beste coureurs hebben, het beste chassis en de beste motor", aldus Abiteboul tegenover het Braziliaanse Globo.

"We staan er goed voor met onze coureurs, ondanks dat Daniel [Ricciardo] tijd nodig heeft gehad om aan het team te wennen, we hebben geen probleem met onze coureurs. Ook de motor is geen probleem meer, dus ook dat kunnen we afvinken. Het gaat om het chassis", laat de Fransman optekenen.

Met het vertrek van Nick Chester lijkt het er op dat Renault de vinger aan de pols heeft. 2020 wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de Franse renstal. Maar Renault kijkt ook verder dan 2020, waar de technische reglementen zo goed als gelijk blijven aan die van 2019.

"Volgend jaar zal in het bijzonder een belangrijk seizoen voor ons zijn", geeft Abiteboul toe, die ook toegeeft dat 2021 - en de bijbehorende nieuwe technische reglementen - belangrijk is. "We zijn intussen op de hoogte van de nieuwe reglementen - voor 2021 - en zijn al begonnen met de ontwikkelingen. We moeten nu een balans vinden tussen volgend seizoen en het opvolgende seizoen in 2021, wat een prioriteit voor ons zal zijn", aldus de Fransman.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!1 reactie
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Mozes Kriebel @ 11 dec 2019, 18:52 #18
Hoe komt die kerel erbij dat de motor 'oke' is? Volgens hebben ze nog heel wat in te halen, ondanks dat de beste man eerder riep dat ze de sterkste krachtbron hebben. Zo kansloos!
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.