Cyril Abiteboul: "De 2021-auto is 'een prioriteit' voor Renault"

Cyril Abiteboul: "De 2021-auto is 'een prioriteit' voor Renault"
© Renault F1

Renault heeft het in 2019 af moeten leggen vergeleken met het enige klantenteam, McLaren. Het Franse fabrieksteam kwam maar liefst 54 punten te kort op de Britse renstal uit Woking.

Ondanks dat Renault in 2019 de plank - wat betreft het gat met de topteams te verkleinen - heeft misgeslagen benadrukt Cyril Abiteboul dat Renault toch vooruitgang heeft geboekt. "Als je in de Formule 1 wil winnen moet je de beste coureurs hebben, het beste chassis en de beste motor", aldus Abiteboul tegenover het Braziliaanse Globo.

"We staan er goed voor met onze coureurs, ondanks dat Daniel [Ricciardo] tijd nodig heeft gehad om aan het team te wennen, we hebben geen probleem met onze coureurs. Ook de motor is geen probleem meer, dus ook dat kunnen we afvinken. Het gaat om het chassis", laat de Fransman optekenen.

Met het vertrek van Nick Chester lijkt het er op dat Renault de vinger aan de pols heeft. 2020 wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de Franse renstal. Maar Renault kijkt ook verder dan 2020, waar de technische reglementen zo goed als gelijk blijven aan die van 2019.

"Volgend jaar zal in het bijzonder een belangrijk seizoen voor ons zijn", geeft Abiteboul toe, die ook toegeeft dat 2021 - en de bijbehorende nieuwe technische reglementen - belangrijk is. "We zijn intussen op de hoogte van de nieuwe reglementen - voor 2021 - en zijn al begonnen met de ontwikkelingen. We moeten nu een balans vinden tussen volgend seizoen en het opvolgende seizoen in 2021, wat een prioriteit voor ons zal zijn", aldus de Fransman.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.