Coulthard verwacht dat Hamilton bij Mercedes blijft: "Hij heeft geld genoeg"

Coulthard verwacht dat Hamilton bij Mercedes blijft: "Hij heeft geld genoeg"
© LAT Images/Mercedes F1

David Coulthard verwacht niet dat Lewis Hamilton bij Mercedes vertrekt om zijn intrek bij Ferrari te nemen. "Waarom zou hij dat doen? Voor het geld? Hij heeft al genoeg geld", aldus Coulthard.

Sinds dat Lewis Hamilton eind vorig jaar enkele malen heeft gesproken met Ferrari-topman John Elkann, wordt er flink gespeculeerd. Gaat Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari? Dat is de vraag die velen bezighoudt. Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard denkt niet dat Hamilton weg gaat bij Mercedes en de Brit heeft daarvoor zijn eigen visie. "Ik heb nooit de indruk gehad dat Lewis [Hamilton] ooit de intentie heeft gehad om bij Mercedes weg te gaan", laat Coulthard vorige week, tijdens de Autosport International Show, door persbureau Reuters optekenen. "Natuurlijk heeft hij gesproken met Ferrari...maar hij heeft altijd voor Mercedes gereden. Waarom zou hij dat opgeven? "

"Sommige mensen willen een Europese draai aan hun leven geven, maar ik denk dat Lewis best gelukkig is op Engelstalig grondgebied. Groot-Brittannië en Amerika. Amerika voor zijn vrije tijd, Groot-Brittannië voor zijn races", voegt Coulthard toe, die tegenwoordig commentator is voor de Britse televisiezender Channel Four.

"Ik denk niet dat hij iemand is voor dat knuffelige en emotionele gebeuren bij Ferrari. En ik geloof ook niet dat ooit zijn jeugddroom is geweest ooit om voor Ferrari te rijden. Dus waarom zou je het doen? Geld? Hij heeft daar genoeg van. Dus waarom zou hij dat doen? Voor het geld? Hij heeft al genoeg geld. Ik heb sterk het idee dat hij nog een paar jaar blijft [bij Mercedes] en dat we ons kunnen opmaken voor een absoluut gouden tijdperk van de Formule 1", aldus Coulthard.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.