Coulthard over toekomst Vettel: "Alles hangt van dit jaar af"

Coulthard over toekomst Vettel: "Alles hangt van dit jaar af"
© Ferrari F1

Charles Leclerc heeft zijn contract met Ferrari verlengd tot en met 2024, terwijl het contract van Sebastian Vettel in 2020 afloopt. Of Ferrari het contract met de Duitser verlengt, hangt af van hoe en of hij zich herstelt van zijn slechte seizoen in 2019, waar hij zijn nieuwe teamgenoot uit Monaco voor zich moest dulden.

Volgens David Coulthard hangt het allemaal af van wat de Duitser, die volgens Ferrari nog steeds met Leclerc de strijd mag aanbinden, dit jaar laat zien. "Alles hangt van dit jaar af", begint Coulthard tegenover persbureau Reuters. "Als... Charles [Leclerc in 2020] opnieuw de overhand heeft, dan is het voor Ferrari financieel niet meer zinvol om zoveel geld uit te geven een tweede rijder."

"Op dit moment is hij [Vettel] - voor Ferrari - nog gelijk aan zijn teamgenoot. Maar aan het begin van 2019 startte hij als nummer één plus, maar naarmate het seizoen vorderde, verloor hij die status en werd hij door zijn teamgenoot moreel ingehaald", vervolgt de Brit. "Nogmaals, er hangt veel af van wat hij dit jaar gaat doen. Het zou mij niet verbazen als hij al in gesprek is met Ferrari en Mercedes, en alle andere teams waar hij in het verleden tevergeefs heeft aangeklopt."

Of het zover komt dat Vettel naar een andere werkgever moet zoeken is nog de vraag. Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger heeft vertrouwen in de viervoudig wereldkampioen. "In het laatste zeven races liet Vettel zien dat hij Leclerc prima kan verslaan. Leclerc heeft zonder twijfel de toekomst voor zich en Sebastian zit in de laatste fase van zijn carrière. Hij heeft echter zoveel ervaring, hij is viervoudig wereldkampioen en hij zit al vijf jaar bij Ferrari. Dat moet voldoende zijn om Leclerc te verslaan", aldus Berger tegenover Auto Motor und Sport.

Niet iedereen ziet Sebastian Vettel na 2020 nog in de Formule 1 rijden. Zo hebben Bernie Ecclestone en voormalig teambaas Eddie Jordan eind vorig jaar al hun vermoedens uitgesproken over het verloop van de carrière van de Duitse Formule 1-coureur. Zij stellen beiden dat Vettel er na 2020 helemaal mee stopt.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.