Coulthard bewondert Albon: "Als teamgenoot van Verstappen niet makkelijk"

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard heeft bewondering voor Alexander Albon, de teamgenoot van Max Verstappen. Via Instagram liet Coulthard weten dat hij respect heeft voor de Britse Thai, omdat het geen appeltje-eitje is om teamgenoot van Max Verstappen te zijn.

Coulthard bewondert Albon: "Als teamgenoot van Verstappen niet makkelijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2019 debuteerde Alexander Albon voor het Formule 1-team van Toro Rosso. De Brit van Thaise afkomst viel al snel op door zijn solide rijstijl en vanwege de tegenvallende prestaties van Red Bull-coureur Pierre Gasly werd Albon na de zomerstop in de Red Bull RB15 gezet. Hij debuteerde in België en gooide al meteen hoge ogen, door in de slotfase van de race routinier Sergio Pérez op brute wijze - via de grasmat in Spa - te verschalken en als vijfde te finishen.

David Coulthard kan alleen maar respect voor Albon opbrengen en van een "fantastische coureur, met veel doorzettingsvermogen." Echter verwacht de dertienvoudig grand prix-winnaar uit Schotland wel dat Albon het nog lastig zal krijgen als teamgenoot van Max Verstappen. "Hij [Albon] zit in een van de moeilijkste F1-stoeltjes. Hij is de teamgenoot van Max Verstappen. En Max is een groot talent, een winnaar die het team erg goed kent", aldus Coulthard.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Alexander Albon heeft nog niet op het podium gestaan en die plek werd hem tijdens de Grand Prix van Brazilië 2019 door Lewis Hamilton mogelijk ontnomen. De Brit tikte Albon in de rondte, waardoor Hamilton in eerste instantie op het podium eindigde. Hamilton kreeg hiervoor straf en moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek buiten het podium. Helaas voor Albon was het leed al geschiedt. Hij finishte kleurloos als zeventiende, dit terwijl Pierre Gasly in de Toro Rosso beslag wist te leggen op plek nummer twee, naast winnaar Max Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonDavid CoulthardFormule 1 2020Formule 1 in 2019Lewis HamiltonMax VerstappenPierre GaslyRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.