Coulthard bewondert Albon: "Als teamgenoot van Verstappen niet makkelijk"

Coulthard bewondert Albon: "Als teamgenoot van Verstappen niet makkelijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard heeft bewondering voor Alexander Albon, de teamgenoot van Max Verstappen. Via Instagram liet Coulthard weten dat hij respect heeft voor de Britse Thai, omdat het geen appeltje-eitje is om teamgenoot van Max Verstappen te zijn.

In 2019 debuteerde Alexander Albon voor het Formule 1-team van Toro Rosso. De Brit van Thaise afkomst viel al snel op door zijn solide rijstijl en vanwege de tegenvallende prestaties van Red Bull-coureur Pierre Gasly werd Albon na de zomerstop in de Red Bull RB15 gezet. Hij debuteerde in België en gooide al meteen hoge ogen, door in de slotfase van de race routinier Sergio Pérez op brute wijze - via de grasmat in Spa - te verschalken en als vijfde te finishen.

David Coulthard kan alleen maar respect voor Albon opbrengen en van een "fantastische coureur, met veel doorzettingsvermogen." Echter verwacht de dertienvoudig grand prix-winnaar uit Schotland wel dat Albon het nog lastig zal krijgen als teamgenoot van Max Verstappen. "Hij [Albon] zit in een van de moeilijkste F1-stoeltjes. Hij is de teamgenoot van Max Verstappen. En Max is een groot talent, een winnaar die het team erg goed kent", aldus Coulthard.

Alexander Albon heeft nog niet op het podium gestaan en die plek werd hem tijdens de Grand Prix van Brazilië 2019 door Lewis Hamilton mogelijk ontnomen. De Brit tikte Albon in de rondte, waardoor Hamilton in eerste instantie op het podium eindigde. Hamilton kreeg hiervoor straf en moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek buiten het podium. Helaas voor Albon was het leed al geschiedt. Hij finishte kleurloos als zeventiende, dit terwijl Pierre Gasly in de Toro Rosso beslag wist te leggen op plek nummer twee, naast winnaar Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.