VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Coronel over inhaalactie Verstappen: "Max deed niets verkeerd"

Coronel over inhaalactie Verstappen: "Max deed niets verkeerd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Iedereen heeft er een mening over, maar de meeste Nederlanders zijn het er over eens dat de beslissing van de wedstrijdleiding in Oostenrijk de enige juiste was. Ook autocoureur Tom Coronel is het daarmee helemaal eens. "Max deed niets verkeerd", aldus Coronel.

In het radioprogramma 'Ekdom in de morgen' op Radio10 liet Coronel tegenover Gerard Ekdom weten: "Max reed een perfecte race, wel had hij een slechte start, maar dat was niet eens zijn eigen schuld. Dat bleek een foutje in de software te zijn", weet Coronel. "Maar verder deed Max alles goed en zijn inhaalactie op Leclerc was perfect uitgevoerd."

"Als er geen uitloopstrook was geweest maar een muur, dan had Leclerc dat niet eens gereden en was hij gewoon ingehaald. Max zat al - ook al was het nog zo weinig - voor de Ferrari. Leclerc liet de deur open en toen was het gebeurd en dus 'lekker puh'", lacht Tom Coronel.

Ook Martin Brundle was er zondag vlak na de race al uit. "Dit is toch geen tijdstraf waard?", aldus de Britse reporter van Sky Sports. "Dit is gewoon een harde, maar eerlijke inhaalactie. Hij reed iets voor Charles en de deur stond wagenwijd open. Kijk, in Canada was het zo dat iemand op een onveilige manier terug het asfalt op kwam, maar dat is hier niet zo."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.