Coronel over inhaalactie Verstappen: "Max deed niets verkeerd"

Iedereen heeft er een mening over, maar de meeste Nederlanders zijn het er over eens dat de beslissing van de wedstrijdleiding in Oostenrijk de enige juiste was. Ook autocoureur Tom Coronel is het daarmee helemaal eens. "Max deed niets verkeerd", aldus Coronel.

Coronel over inhaalactie Verstappen: "Max deed niets verkeerd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In het radioprogramma 'Ekdom in de morgen' op Radio10 liet Coronel tegenover Gerard Ekdom weten: "Max reed een perfecte race, wel had hij een slechte start, maar dat was niet eens zijn eigen schuld. Dat bleek een foutje in de software te zijn", weet Coronel. "Maar verder deed Max alles goed en zijn inhaalactie op Leclerc was perfect uitgevoerd."

"Als er geen uitloopstrook was geweest maar een muur, dan had Leclerc dat niet eens gereden en was hij gewoon ingehaald. Max zat al - ook al was het nog zo weinig - voor de Ferrari. Leclerc liet de deur open en toen was het gebeurd en dus 'lekker puh'", lacht Tom Coronel.

Ook Martin Brundle was er zondag vlak na de race al uit. "Dit is toch geen tijdstraf waard?", aldus de Britse reporter van Sky Sports. "Dit is gewoon een harde, maar eerlijke inhaalactie. Hij reed iets voor Charles en de deur stond wagenwijd open. Kijk, in Canada was het zo dat iemand op een onveilige manier terug het asfalt op kwam, maar dat is hier niet zo."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.