Coronel over inhaalactie Verstappen: "Max deed niets verkeerd"

Iedereen heeft er een mening over, maar de meeste Nederlanders zijn het er over eens dat de beslissing van de wedstrijdleiding in Oostenrijk de enige juiste was. Ook autocoureur Tom Coronel is het daarmee helemaal eens. "Max deed niets verkeerd", aldus Coronel.

Coronel over inhaalactie Verstappen: "Max deed niets verkeerd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In het radioprogramma 'Ekdom in de morgen' op Radio10 liet Coronel tegenover Gerard Ekdom weten: "Max reed een perfecte race, wel had hij een slechte start, maar dat was niet eens zijn eigen schuld. Dat bleek een foutje in de software te zijn", weet Coronel. "Maar verder deed Max alles goed en zijn inhaalactie op Leclerc was perfect uitgevoerd."

"Als er geen uitloopstrook was geweest maar een muur, dan had Leclerc dat niet eens gereden en was hij gewoon ingehaald. Max zat al - ook al was het nog zo weinig - voor de Ferrari. Leclerc liet de deur open en toen was het gebeurd en dus 'lekker puh'", lacht Tom Coronel.

Ook Martin Brundle was er zondag vlak na de race al uit. "Dit is toch geen tijdstraf waard?", aldus de Britse reporter van Sky Sports. "Dit is gewoon een harde, maar eerlijke inhaalactie. Hij reed iets voor Charles en de deur stond wagenwijd open. Kijk, in Canada was het zo dat iemand op een onveilige manier terug het asfalt op kwam, maar dat is hier niet zo."Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET