Coronavirus: Wacht de F1 GP van Vietnam hetzelfde lot als China?

Coronavirus: Wacht de F1 GP van Vietnam hetzelfde lot als China?
© Youtube / Screenshot

Het coronavirus speelt een steeds grotere rol in de wereld en is dus ook van invloed op het Formule 1-seizoen. Vorige maand werd de Chinese Grand Prix vanwege het virus uitgesteld, ook al is er nog geen datum bekend wanneer de race dan wel moet plaatsvinden. Mogelijk staat er voor de eerste Grand Prix van Vietnam, die voor het vrijdag 3 tot en met zondag 5 april op de kalender staat, hetzelfde te wachten.

Het coronavirus was debet aan het uitstel van de Grand Prix van China. De volgende invloed dit het ziekmakende virus op het Formule 1-seizoen had, was de Grand Prix van Bahrein. Er is besloten om de Grand Prix in Bahrein door te laten gaan, maar wel zonder publiek. De datum van 22 maart staat dus nog steeds overeind. Maar nu wordt ook de eerste Grand Prix ooit in Vietnam bedreigd. Naar verluidt is het een kwestie van tijd voordat de ook deze Formule 1-race wordt uitgesteld.

Ook de situatie in Australië wordt met het uur spannender. Aanstaand weekend moet het F1-seizoen geopend worden in Melbourne, maar ook daar lijken de problemen zich op te stapelen. Vier teamleden van drie Formule 1-teams vertoonden symptomen van het coronavirus en lieten zich testen. Het gaat om leden van McLaren, Williams en Haas. Er zijn nog geen testresultaten bekend, maar of de vier besmet zijn moet donderdag duidelijk worden. Er is intussen opgeroepen om de Grand Prix van Australië niet door te laten gaan.

En dan is er Hanoi, waar op 5 april de eerste Vietnamese Grand Prix van start moet gaan. Vietnam telt momenteel - volgens de overheid aldaar - slechts 38 besmettingen, maar aan die getallen wordt getwijfeld. Als de cijfers kloppen en waar zijn, is de situatie in Vietnam veel minder slecht als in Australië en Bahrein. Formule 1-baas Chase Carey zou naar Hanoi gevlogen zijn om daar te overleggen met de overheid. Volgens geruchten is de beslissing al genomen: De Grand Prix van Vietnam wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar het gaat nog om geruchten, want op 15 maart moet het hoge woord bekend worden gemaakt.

We richten ons voorlopig nog even op de Grand Prix van Australië, waar de iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Vannacht Nederlandse tijd moet er meer bekend worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.