Coronavirus vormt nu ook een bedreiging voor Bahrein en Vietnam

Coronavirus vormt nu ook een bedreiging voor Bahrein en Vietnam
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De kans dat de Grands Prix van Bahrein en Vietnam volgens planning verreden zullen worden lijkt steeds kleiner te worden. De toestand rond het coronavirus dreigt in Bahrein en Vietnam steeds meer onmogelijk te worden. De situatie in het Australische Melbourne is hoopvoller, ook al worden er door de overheid steeds meer reisbeperkingen opgedragen.

Ook al zei F1-baas Chase Carey na de testdagen in Barcelona er nog vertrouwen in te hebben dat de eerste drie races volgens planning zouden verlopen, lijkt het coronavirus ook hier een struikelblok te vormen. "Ik ga er nog steeds vanuit dat de eerste drie races van het seizoen volgens de planning worden verreden", aldus Carey vorige week vrijdag tegenover verslaggever Martin Brundle van Sky Sport. Maar wel hield de Amerikaan een slag om de arm. "We zijn er ons van bewust dat er nog meer hindernissen kunnen komen, wij hebben het virus niet in de hand, net zoals de reisverboden die de overheden opleggen."

Australië (15 maart)

In Australië is de overheid uiteraard ook erg voorzichtig met het toelaten van reizigers. Zo dreigt er een belemmering te ontstaan voor bijvoorbeeld reizigers met de Italiaanse nationaliteit. Voorlopig is er nog geen sprake van een reisbeperking, maar het is niet ondenkbaar dat de Australische overheid naar noodmaatregelen grijpt en Italiaanse mensen alleen toegang te verlenen, op voorwaarde dat zij twee weken in quarantaine verblijven. Dit zou voor Ferrari en AlphaTauri (beiden Italiaanse teams) dramatisch zijn.

Bahrein (22 maart)

Bahrein zegt de situatie onder controle te hebben. "Er zijn enkele maatregelen voor de volksgezondheid genomen. We zijn ervan overtuigd dat de Formule 1-race zoals gepland kan plaatsvinden", aldus een woordvoerder van het Bahrain International Circuit. Maar de situatie kan snel verslechteren, zoals nu ook in Vietnam is gebleken en dan moeten de teams nog vanuit Bahrein naar Vietnam kunnen reizen. Ook hier lijkt de situatie nog niet erg zeker, ook al is de woordvoerder van het circuit positief gestemd.

Vietnam (5 april)

Na een periode van relatieve controle over de uitbraak van het ziekmakende virus heeft ook Vietnam nu reisbeperkingen ingesteld. Zo krijgen inwoners van Italië vanaf 3 maart geen visumvrije toegang meer tot Vietnam. Eerder konden Italiaanse burgers Vietnam bezoeken, zonder visum, voor de periode van vijf dagen. Dit kan direct effect hebben op de Formule 1-teams van Ferrari en AlphaTauri, net zoals toeleveranciers uit Italië zoals onder andere Pirelli en Brembo.

Jos Verstappen merkte vorige week al op dat de Grand Prix van Nederland wel eens de seizoensopener zou kunnen worden. Misschien vergezocht, maar misschien is het helemaal niet ondenkbaar.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.