Coronavirus: Staat de Grand Prix van Australië 2020 te wankelen?

Coronavirus: Staat de Grand Prix van Australië 2020 te wankelen?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-team van McLaren heeft zich vandaag teruggetrokken uit het Australische GP-weekend, nadat een van de teamleden positief is getest op het coronavirus. De kans dat het GP-weekend, waar het Formule 1-seizoen moet beginnen, wordt uitgesteld is erg groot.

De kans dat het raceweekend in Melbourne niet doorgaat, is nu groter dan ooit. Nadat McLaren zich heeft teruggetrokken is de kans groot dat ook andere teams zich terugtrekken. Een reden kan zijn dat de persoon van het McLaren-team, die positief is getest op het coronavirus, ook in contact is geweest met teamleden van andere teams en dan is het een kwestie van '1 plus 1 = 2'.

Het kan heel goed leiden tot een uitstel van het GP-weekend in Bahrein, wat volgende week moet plaatsvinden. De Formule 1 verkeert momenteel in een zeer penibele situatie, want dit kost de eigenaren van de sport miljoenen euro's. Maar de gezondheid en het welzijn van iedereen die betrokken is bij de Formule 1, zoals teamleden, coureurs, vrijwilligers en het publiek gaat te allen tijde voor.

De Formule 1 laat via Twitter weten dat ze in nauw contact staan met het Formule 1-team van McLaren over hun beslissing om het eerste GP-weekend te laten varen, en mogelijk ook het tweede weekend wat volgende week vrijdag op 20 maart in Bahrein begint met de eerste vrije training.

Lees ook: 'De Formule 1-coureurs kunnen de Grand Prix van Australië annuleren'

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.