Coronavirus: Ook de Vietnamese Grand Prix onder de loep

Coronavirus: Ook de Vietnamese Grand Prix onder de loep
© Vietnam GP

De situatie rondom de eerste F1 Grand Prix van Vietnam en het coronavirus wordt scherp in de gaten gehouden. Het coronavirus vormt een potentieel gevaar voor de eerste Formule 1-race in het Aziatische land, wat ten noorden grenst aan China.

De situatie in Vietnam is nog niet alarmerend, maar de promotors van de eerste Formule 1-race in de hoofdstad Hanoi - die voor zondag 5 april op de kalender staat - houden de situatie scherp in de gaten. Het stratencircuit in Hanoi ligt minder dan 200 kilometer van de grens met China, waar het coronavirus in november 2019 in Wuhan is uitgebroken.

De Grand Prix van Vietnam wordt op 5 april verreden, twee weken voor de Grand Prix van China. De een woordvoerder van de promotors van de Vietnamese Grand Prix laten tegenover Racefans weten: "We houden de situatie - rondom de ontwikkelingen van het coronavirus - continu actief in de gaten. Op dit moment voorzien we nog geen problemen voor het evenement in april. We blijven - samen met de aangewezen autoriteiten - doorgaan met scherp in de gaten te houden van de ontwikkelingen."

Eind januari heeft de FIA in een verklaring laten weten de situatie rond de Chinese Grand Prix continu nauwlettend in de gaten te houden. Mocht de situatie te veel risico voor de racefans en het personeel van de Formule 1-teams opleveren, dan bestaat de mogelijkheid dat de race in Shanghai wordt afgelast.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.