VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Coronavirus: Kaartverkoop voor Bahreinse Grand Prix stilgelegd

Coronavirus: Kaartverkoop voor Bahreinse Grand Prix stilgelegd
© Pirelli

De kaartverkoop voor de Grand Prix van Bahrein is voorlopig stilgelegd. Dit heeft de organisatie van de Grand Prix in het Koninkrijk Bahrein laten weten in een persverklaring. De reden is dat men wil in schatten wat de situatie rond het coronavirus en de invloed daarvan op het publiek zal zijn.

In een persverklaring heeft het Bahrain International Circuit donderdagavond laten weten dat men wil inschatten wat de situatie rond het coronavirus is en hoe de impact daarvan het publiek zal beïnvloeden. Als de situatie er naar is wordt de kaartverkoop voor de tweede Formule 1-race van 2020 weer opgestart. Mocht er reden voor zijn om minder publiek toe te laten tot het evenement, dan krijgen toeschouwers die al een kaartje hebben hun geld terug.

"Door de wereldwijde uitbraak van COVID-19 (het coronavirus) heeft het Bahrain International Circuit besloten om de kaartverkoop voor de Grand Prix in fases te laten plaatsvinden, om er voor te zorgen dat er passende maatregelen kunnen worden genomen", aldus het circuit in de persverklaring. "De ontwikkelingen rond het virus volgen elkaar in hoog tempo op en we staan continu in contact met de FOM en de gezondheidsinstanties van Bahrein om de situatie goed in te kunnen schatten. We zullen de tickets voor verkoop vrijgeven of gekochte tickets terugbetalen als de situatie hierom vraagt."

Niet alleen op dit moment neem de organisatie van de Bahreinse Grand Prix maatregelen. Ook tijdens het GP-weekend, wat voor het weekend van 20 tot en met 22 maart in de agenda staat, neemt men de nodige maatregelen. Hierbij horen extra controles bij de ingangen van het circuit, het installeren van medische faciliteiten en uitgebreide sanitaire voorzieningen. Daarnaast worden er protocols ingesteld om in te kunnen spelen op verdachte gevallen van het ziekmakende virus.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.